Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam

Mam na imię Norbert,  44 latka,  pracuje zawodowo jako operator, od jakiegoś czasu zacząłem się interesować środowiskiem Arduino, w zasadzie to mnie wciągnęło i liczę na pomoc wszystkich którzy już mają ten temat opanowany czyli starych wyjadaczy 😅. Pozdrawiam. 

• Lubię! 2

Witam serdecznie, z tej strony Filip (pseudonim JC), niedługo 21 lat. Z elektroniką mam styczność od początku technikum (choć w znacznie mniej zaawansowanym poziomie, gdyż był to kierunek "technik teleinformatyk") i na studiach, które rozpocząłem w październiku ubiegłego roku (kierunek także teleifnormatyka) również będę mieć niejednokrotnie z nią styczność (choć w równie nikłym zakresie, co w technikum). Elektronika jest dla mnie ciekawą dziedziną, która na pewno wzbogaci mój "repertuar" zawodowy i  pomoże posunąć się o krok dalej w zgłębianiu arkanów wiedzy technicznej. Planuję dzięki wiedzy tutaj zaczerpniętej przypomnieć sobie podstawy, ale również zrekompensować braki w wiedzy elektronicznej oraz poszerzyć ją możliwie jak najbardziej. Gdy już ukończę kursy z elektroniki i techniki cyfrowej, mam nadzieję spróbować swoich sił w zagadnieniach Arduino lub Raspberry, ale to odległe plany i zamierzam je realizować krok po kroku.

Miło mi, że mogę zostać częścią społeczności!

😃😃😃

• Lubię! 2

Witam

Jestem Luna i mam 26 lat. Z zawodu jestem grafikiem komputerowym. Chwilowo pracuje jako freelancer. Od pewnego czasu interesuję się programowaniem i tworzeniem stron internetowych, ale siedzenie przed komputerem cały czas jest męczące, dlatego szukam odskoczni w postaci praktycznych kursów własnie takich jak tu. :)

• Lubię! 2

@Lunatic Cześć Luna! Masz ciekawy zawód 🙂 Co prawda bez komputera się nie obędzie, ale większość zadań możesz wykonać z użyciem miernika i prostych narzędzi. Ewentualnie przerysować schemat. Niemniej powodzenia, w razie problemów śmiało pytaj na forum.

@krp Cześć Kuba, również miło mi Cię przywitać! 🙂 Powodzenia w zadaniach z kursu.

Cześć, jestem Piotr.

Zaczynam od zupełnych podstaw, czyli kurs lutowania 🙂
Z wykształcenia jestem biotechnologiem, obecnie pracuję w OLX. Od dawna pasjonują mnie stare konsole do gier, ale, że to często sprzęt leciwy, wymaga uwagi i napraw. Zawsze brakowało mi umiejętności technicznych by móc je samemu naprawiać. Czas się za to zabrać i nadgonić zaległości! Pozdrawiam

• Lubię! 2

@Wawrzino Cześć Piotrze, witam na forum 🙂 Przyznam, że zaskoczyłeś mnie swoją pracą, ciekawe! Powodzenia w realizacji kursu, lutowanie jest bardzo przydatną umiejętnością. W przypadku nowszej elektroniki może być problem z dobraniem się do drobnych układów SMD, ale jeżeli masz potrzebę pogrzebać w starszych sprzętach to na pewno lutownica Ci się przyda.

(edytowany)

Witam, 
Mam na imię Mateusz, mam 24 lata, jestem absolwentem Mechatroniki na WAT. Od dawna korzystam z kursów i czytam artykuły na Forbocie, ale dopiero teraz zdecydowałem się na założenie konta. Kurs elektroniki, lutowania i Arduino był dla mnie niezwykle pomocny, zarówno podczas studiów jak i pisania pracy inżynierskiej. Planuję w najbliższym czasie zaprezentować artykuł o moim projekcie.

Pozdrawiam,

mrocznydrwal

Edytowano przez mrocznydrwal
  • Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...