Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć 😄 Mam na imię Krzysztof, mam 28 lat i mieszkam w Toruniu. Elektronika to dla mnie zawsze była swego rodzaju czarna magia, nikt nigdy nie potrafił mi tego dobrze wytłumaczyć 😛 😄 Mam naprawdę szczerą nadzieję, że wasz kurs to zmieni 😄 Kupiłem zestaw sobie i tacie, który dostanie jako prezent na gwiazdkę 😄 W przyszłości chciałbym związać się z branżą IT, bo zawsze mnie to kręciło, a znajomość elektroniki na pewno w tym pomoże 😄

• Lubię! 1

@InivaridU cześć Krzysztof, witaj na Forbocie. Mam nadzieję, że nasz kurs będzie pomocny - daj później znać w komentarzach jakie są Twoje pierwsze wrażenia 🙂

@dracorp cześć Piotr, witam na forum i zachęcam do stałej aktywności na naszym forum 🚀

• Lubię! 1

Cześć Wszystkim,

mam na imię Marek. Elektronika od zawsze była dla mnie czarną magią, ale w końcu postanowiłem to zmienić. Mam nadzieję, że z Wami w końcu odczaruje ten temat 😉

• Lubię! 1

Witam Wszystkich ! Mam na imię Adam mam 22 lata, elektroniką interesuję się od czasów szkoły podstawowej, kiedy to wszystko co działało na baterie musiałem rozebrać i zobaczyć jak to działa 😛 Skończyłem również z tego względu Technikum Elektroniczno informatyczne i od tamtej pory zajmuję się instalacjami elektrycznymi w domach na co dzień, a popołudniami tworzę swoje małe "wynalazki" 😛  Zainteresowałem się głównie arduino i stąd mój zakup przed świąteczny pierwszego zestawu arduino. Chciałbym bardziej poznać tajniki programowania układów 😉 

• Lubię! 2

Cześć Wszystkim. Nazywam się Sebastian, mam 23 lata i od 2 lat moja praca polega na lutowaniu, a od prawie roku bardziej na ogólnej znajomości elektroniki. W pracy uczę się głownie poprzez praktykę i radze sobie nawet nieźle, ale uznałem, że najwyższa pora zagłębić się bardziej w świat elektroniki. 🙂

• Lubię! 1
(edytowany)

Witam Wszystkich

Andrzej ur. 1983 z zawodu kucharz pracuje jako wykończeniowiec. Zaczynam "zabawy" z Raspberry. Kiedyś ponad 20 lat temu bawiłem się trochę elektroniką. I bardziej to była elektryka niskonapięciowa niż elektronika. Więc niestety można powiedzieć że jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę. 

Edytowano przez Poszukiwany
  • Lubię! 1

Witam. Wszystkich forumowiczów. Mam 49 lat i od dawna ciągnęło mnie do elektroniki.  Powód przyłączenia to ciekawość oraz fakt, że lubię wiedzieć jak funkcjonują urządzenia - "zboczenie inżyniera" - tak sobie to tłumaczę.  Fakt że występuje praktycznie w każdym domu w różnych urządzeniach też jest motorem napędowym. Ponieważ, jestem z pokolenia które rosło razem z rozwojem komputerów, widzę duży potencjał rozwiązań na rynku i ingerencji elektroniki, robotyzacji w normalnym życiu. Mam trochę doświadczenia z różnymi urządzeniami w przemyśle i nie tylko, zdarzało mi się też tworzyć programy, dlatego mam nadzieję pogłębić swoją wiedzę i wykorzystać ją w praktyce. 

Pozdrawiam wszystkich użytkowników.

• Lubię! 1

Witam Wszystkich forumowiczow

Jestem "lewatywa" w elektronice ale chce ... 

Mam nadzieje, ze gdy zadam jakies pytanie (o ile nie znajde odpowiedzi w istniejacych watkach) nie wysmiejecie mnie  🙂

Nie mam zbyt duzo wolnego czasu, ale ten, ktory mam staram sie wykorzystac np. na czytanie blog'a Forbot'a

Zamowilem juz zestawy dla "swiezakow" do cwiczen praktycznych, zobacze co z tego wyjdzie (glownie o czas chodzi)

Juz cos probowalem np. zanstalowac swoja wlasna instancje Supli na swoim NAS'ie QNAP'a z powodzeniem. Ma to jednak mala niedogodnosc

NAS musi byc caly czas wlaczony a to sie jednak grzeje troszke (HS-453DX). Teraz go wlaczam tylko w okrslonych godzinach i na kilka godzin zeby backup'y i sie porobily i jakies pliki nowe zapisac

Moze kiedys Arduino lub Rasberry Pi, zobacze  🙂

Pzdr.

• Lubię! 1

@Czoperek witaj Sebastianie, fajnie że tu trafiłeś. 2 lata to sporo czasu spędzonego na lutowaniu 🙂 

@darthbane666 również serdecznie witam 🙂

@Poszukiwany witaj Andrzeju na naszym forum!

14 godzin temu, Poszukiwany napisał:

kucharz pracuje jako wykończeniowiec. Zaczynam "zabawy" z Raspberry.

Przekrój zajęć naprawdę szeroki. Powodzenia w nauce 🙂 

@Wgrunt witam na forum, dobrze trafiłeś, można tu się sporo nauczyć, też praktycznych zastosowań elektroniki amatorskiej. Zachęcam też do aktywności na forum 🙂 

@juras2020 również serdecznie witam 🙂 

4 godziny temu, juras2020 napisał:

Mam nadzieje, ze gdy zadam jakies pytanie (o ile nie znajde odpowiedzi w istniejacych watkach) nie wysmiejecie mnie 

Bez obaw, każdy kiedyś zaczynał, jak będziesz miał z czymś problem postaramy się pomóc. Powodzenia w nauce!

Witam. Mam na imię Andrzej i mam 66 lat. Od lat pasjonuję się pomaganiem krajom rozwijającym się i tworzę programy związane z inwestowaniem w rozwój lokalnego kapitału ludzkiego.

Obecna sytuacja zmusiła mnie do odłożenia planów wyjazdowych do Afryki więc postanowiłem nauczyć się czegoś nowego. Mam szczęście, że przez e-maila poznałem Damiana, który zainteresował mnie micro-bitem. Bardzo spodobała mi się "ta mała płytka"i koncepcja nauki programowania. Aby to sprawdzić próbuję tą ideą zarazić moje wnuki.

Liczę, że poznam nowych ciekawych pasjonatów nauki informatyki w szkole.😉

logo_s4dt_60x60pixel.jpg

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...