Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Siema wszystkim.
Zacząłem się interesować na początku roku sprzętem HiFi. W pewnym momencie postanowiłem przygotować się do zbudowania z wzmacniacza na podzespołach hypex (to w zasadzie składanie gotowych klocków) i głośników podstawkowych na bazie projektu Helios by Jeff Bagby.

Zanim zacznę budować powyższe, zacząłem się edukować i ćwiczyć po tym jak trafiłem na kurs i zamówiłem zestaw dla początkujących.

Mój pierwszy mały, użyteczny cel, to zmienić brzmienie domofonu, bo za bardzo się wszystkim domownikom myli z dźwiękiem dzwonka 😄
Programuję od kilkunastu lat i chodzi mi też po głowie zrobienie sprzętu, który będzie wysyłac sms po tym jak coś trafi do skrzynki na listy.

• Lubię! 1

@Kiahaggr witam serdecznie na forum 🙂 

@mikolaj85 również serdecznie witam Cię na forum 🙂 Dobrze, że chcesz dowiedzieć się czegoś więcej. Cele które sobie postawiłeś są stosunkowo proste i na początek do osiągniecia, później pojawią się na pewno dużo trudniejsze wyzwania. 😉 Powodzenia! 

Witam. Mam na imię Robert. Elektroniką zajmuje się hobbystycznie. Na co dzień pracuję w wentylacji. Będąc na tym forum liczę na Waszą pomoc gdy czegoś nie będę wiedział:)

• Lubię! 1

@cihyxx witaj Robercie na naszym forum 🙂 

13 godzin temu, cihyxx napisał:

Będąc na tym forum liczę na Waszą pomoc gdy czegoś nie będę wiedział:)

Śmiało pisz i pytaj, postaramy się doradzić 🙂 Powodzenia w nauce!

• Lubię! 1

Cześć, jestem Karol, zawodowo zajmuję się programowaniem, hobbistycznie projektuje układy elektroniczne, chętnie podzielę się swoją wiedzą i mam nadzieję, że otrzymam pomoc w poszerzaniu swojej 😉 

• Lubię! 1

Witam, Nazywam się Rafał Wiśniewski mam 39 lat i zajmuje się konstruowaniem "oczywistych" urządzeń elektronicznych na poziomie molekularnym :) Szczególnie upodobałem sobie układy cyfrowe TTL. Oczywiście nieustannie uczę się elektroniki i doskonale swoje umiejętności. Jestem typowym amatorem w swojej dziedzinie. Uwielbiam słuchać i czytać wypowiedzi specjalistów w szeroko pojętej elektronice w końcu od kogoś muszę się uczyć i przekuwać później tą wiedzę na realne umiejętności :)

• Lubię! 1

@el_carlos witaj Karolu na naszym forum, fajnie że masz zacięcie, powodzenia w nauce 🙂 

Dnia 18.06.2021 o 20:48, el_carlos napisał:

chętnie podzielę się swoją wiedzą

Jak najbardziej przyda się ona, tak trzymaj!

@rafi8112 Witam serdecznie Rafale 🙂 tak czytam o TTL i pomyślałem, że ostatnio powstał świetny projekt. Widzę, że Treker już mnie uprzedził, także miło powitać autora kalkulatora 💪 naprawdę super sprawa, sam kiedyś poczyniłem kilka układów kombinacyjnych z TTL i jakiś czas temu przymierzyłem się do napisania kursu układów cyfrowych w tym minimalizacji funkcji logicznych, ale z braku czasu nie zabrnąłem za daleko 😞 Fajnie, że jesteś, zachęcam Cię do aktywności 🙂 

@trico również serdecznie witam na forum 🙂 

• Lubię! 1

Dzień Dobry, cieszę się, że mogę trochę amatorsko zająć się programowaniem w nowoczesnym stylu. Osobiście pamiętam "zamierzchłe czasy", gdy w urządzeniach królowały lampy elektronowe i przekaźniki. Pracowałem z takimi urządzeniami w telekomunikacji. Cała moja praca zawodowa to niestanna nauka czegoś nowego, nowych technologii, nowych systemów etc. Ale ciekawość nowego została. Cieszę się, że mogę znów uczyć się z Waszych kursów, dla mnie to wielka frajda.

Pozdrawiam wszystkich

• Lubię! 1

@andrzej_mm witam serdecznie na forum 🙂 Dobrze, że napisałeś coś o sobie. Wiele z doświadczenia z elektroniki retro na pewno się przyda, lampy obecnie zyskują nową młodość co widać w niektórych projektach prezentowanych na forum. Zachęcam jak zawsze do aktywności i budowania atmosfery forum oraz oczywiście życzę dużo powodzenia w nauce 🙂 

Hej. Nazywam się Marcin, mam 40 lat. Z wykształcenia jestem elektronikiem ale długo po zakończeniu nauki nie korzystałem z nabytej wiedzy. Teraz powoli przypominam sobie praktyczną stronę tego fachu. Pozdrawiam!

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...