Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich,

mam na imie Sebastian, mam 39 lat i mieszkam w Austrii (stad brak polskich znakow). Zawodowo pracuje w biurze w logistyce i wiekszosc dnia po prostu pisze maile nie widzac zadnych namacalnych efektow mojej pracy, co po kilkunastu latach zaczyna mi coraz bardziej doskwierac, stad poszukiwanie nowego, a zarazem pozytecznego hobby. Chce sie sam nauczyc podstaw elektroniki i programowania, zeby pozniej zachecic do nich moje dzieci (aktualnie syn 6 lat, corka 8 lat) poniewaz uwazam je za cenne umiejetnosci na rynku pracy. Docelowo chcialbym sam konstruowac roboty i bawic sie nimi z moim dziecmi, ale do tego jeszcze dluga droga, a w dalekiej przyszlosci chetnie widzialbym moje dzieci konstruujace rewolucyjne urzadzenia 😉

Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczow!

• Lubię! 2

@Bladgen cześć Przemek, witam na Forbocie 🙂 Faktycznie, elektronika i druk 3D to świetne połączenie!

@Kamis cześć, witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🚀

@Payne witam ponownie na forum - na przyszłość wystarczy wysłać wiadomość przez formularz kontaktowy, pomogę odzyskać dostęp do starego konta.

@Szywus cześć Darek, witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności!

@sdajerli cześć Sebastian, witam na forum. Mam nadzieję, że nasze materiały będą pomocne! Koniecznie zerknij na kurs micro:bita, będzie ciekawy dla dzieciaków!

@Lap cześć Rafał, wszystkiego najlepszego 🎂 Życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce!

Cześć wszystkim, postanowiłem zainteresować się elektroniką z racji wolnego czasu, zacząłem od podstawowego kursu elektroniki, a chce skończyć na nauce C/C++, żeby na Arduino sobie popróbować

• Lubię! 1

Cześć jestem Hubert i jestem w 4 klasie na mechatronice. Przez nadmiar wolnego czasu w wakacje postanowiłem , że zrobię coś ponad program , więc zaciekawiłem się adruino. Fajnie by było wystawić jakiś projekt na dniach otwartych mojej szkoły za rok:)

• Lubię! 1

@hhube cześć Hubert, witam na forum 🙂 Dobry pomysł, aby spożytkować czas wolny na coś praktycznego. Powodzenia w eksperymentach z Arduino w praktyce!

• Lubię! 1

Cześć, nazywam się Mariusz. Forbot czytam od dawna - zarówno serwis jak i forum. Dziękuję za ciekawe materiały i tematy na forum oraz oczywiście  pozdrawiam wszystkich!

• Lubię! 1

@sewerynlukasz cześć Łukasz, witam na Forbocie🙂 Mam nadzieję, że tym razem wciągniesz się na dłużej!

@Mscichu cześć Mariusz, witam na forum i zachęcam do stałej aktywności. Miło słyszeć, że nasze materiały są ciekawe! 

Cześć 

Mam na imię Andrzej i mam 66 lat.  Z wykształcenia jestem chemikiem, ale w czasie gdy kończyłem studia nie było jeszcze komputerów osobistych i nie miałem szans aby wybrać  informatykę.   W latach 80 i 90 elektronika była moim hobby.   Następnie przerzuciłem się na  naukę programowania.  Były to w kolejności języki : Pascal,  C, VC++, Asembler i VBA.   W roku 2010 skupiłem się tylko na języku VBA i to jest mój sposób na życie.   Na stare lata powróciłem do elektroniki- jakże innej niż tą którą znałem.   Zauważyłem że Arduino pozwala doskonale połączyć moje oba zainteresowania.   I to jest piękne.

• Lubię! 1

Cześć,
mam 17 lat i do kursu podstaw elektroniki przyciągnęła mnie frustracja z braku praktyki na fizyce w liceum. Mam nadzieję, że pomoże mi to uporządkować sobie wiedzę i w przyszłości zbudować jakiegoś robota lub innego typu działającą maszynę.
Pozdrawiam

• Lubię! 1

Cześć!

jestem informatykiem, z elektroniką cyfrową też miałem kiedyś do czynienia (baaaardzo dawno temu). Szukałem przyjaznego forum elekto/DIY... i chyba znalazłem. 🙂

Zajmuję się Smart Home/Smart Life i strzelectwem. Mam nadzieję, że znajdę tutaj nieco inspiracji, a także będę mógł się podzielić swoimi uwagami.

• Lubię! 1

Cześć,

elektronika to była dla mnie czarna magia, która kusiła.

Przekonały mnie do niej ostatecznie dwie osoby:
Pan, który zobaczył przypalony układ scalony od mojej pralki  i powiedział, że naprawa jest wykonalna, bo procesor został cały, a nawet prosta.
Dodatkowo jeszcze filmiki Dawida Myśliwca z kanału Youtube: Uwaga! Naukowy bełkot

• Lubię! 1

Cześć.

Jestem Piotr, lat 50. Zawodowo zajmuję się projektowaniem elektroniki, ale z programowaniem mikrokontrolerów jeszcze nie miałem do czynienia. 

Czas to zmienić.

Pozdrawiam wszystkich

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...