Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć,

jestem Janek, mam 32lata, z zawodu mechanik motocyklowy, hobbistycznie muzyk - głównie gitary i instrumenty klawiszowe. Dlaczego tu trafiłem? W końcu mam czas aby poszerzyć swoją pasję o elektronikę która łączy 2 najważniejsze pasje w życiu. Może w końcu uda mi się zrozumieć bardziej otaczający mnie świat i spełnić swoje marzenia ograniczane w obu dziedzinach brakiem wiedzy dotyczącej elektroniki - której obecnie w moim życiu jest coraz więcej. Życzę wszystkim i sobie także udanej zabawy 😉 

• Lubię! 2

@RakietowyKim witam Adamie na forum 🙂 na pewno będzie.

@janek_sz_09 witam Janku w forbocie 🙂 projekty z elektroniki analogowej często są częścią systemów audio, sam się trochę tym zajmuję i jest to naprawdę pasjonująca dziedzina. Później wchodzi cyfrowe DSP, które jeszcze bardziej urozmaica tę dziedzinę. Powodzenia! 

Cześć, witam wszystkich freshmen -  jak ja - i starych wyjadaczy, do których będę miał wkrótce wiele pytań.

Będąc na emeryturze mam wiele czasu wolnego, którego wypełnienie elektroniką w połączeniu z Arduino wydaje się

być doskonałym pomysłem. Na FORBOT trafiłem przez BOTLAND i dla obu 5+. Właśnie otrzymałem pierwszy zestaw

(FOR-12641) i niebawem się odezwę.

JerzyG

Witam wszystkich serdecznie, mam na imię Darek. Zacząłem się uczyć elektroniki od całkowitych podstaw. Jeszcze trochę błądzę ale kursy Forbot bardzo mi się spodobały. Chcę się wyspecjalizować w elektronicy samochodowej i innych pojazdów np. maszyny budowlane itp.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

• Lubię! 1

Cześć !

Nazywam się Radek mam 34 lata jestem drukarzem ale od pewnego czasu chcę się przekwalifikować w kierunku elektronika/elektryka obecnie pracuję na terenie Holandii ale po 7 latach przyszły myśli o własnej przyszłości i rozwoju (szklany sufit w mojej branży doprowadza mnie do wypalenia).

Ponieważ zaczynam swoją przygodę proszę was o wskazówki tj. jakie narzędzia i instrumenty będą mi potrzebne, książki/źródław wiedzy.

Dziękuję i Pozdrawiam

• Lubię! 1

@sp64 cześć Asiu, fajnie że trafiłaś do nas na forum 🙂 powodzenia w nauce.

@Dariusz7 witam serdecznie Darku na naszym forum 🙂 myślę że znajdziesz tu sporo informacji których szukasz.

@nony hej Radku, witam na forum. Praca jako elektryk raczej nie jest bardzo skomplikowana, bo poruszasz się w skończonej liczbie elementów, większe znaczenie ma dokładność. Tak mi się przynajmniej wydaje. Tu nauczysz się więcej z elektroniki, która jest bardzo rozległą dziedziną - tu pytanie co konkretnie chciałbyś robić 🙂 Najlepiej załóż osobny temat i tam postaramy się Ci pomóc. 

Witam,

Nazywam się Leszek, studiuję automatykę i robotykę, wraz z wyborem tematu pracy inżynierskiej uznałem, że będę potrzebował się podszkolić w dziedzinie elektroniki.

Pozdrawiam Wszystkich!

• Lubię! 1
Dnia 3.04.2018 o 21:40, Treker napisał:

Na licznych forach istnieje tradycja witania się nowych użytkowników z aktualnymi członkami społeczności. Ostatnio na Forbocie pojawia się coraz więcej nowych osób - głównie za sprawą naszych kursów elektroniki. W związku z tym zakładam oficjalny temat do takich powitań. Na pewno takie miejsce sprawi, że nasza społeczność będzie jeszcze lepsza 😉

Jesteś nowym użytkownikiem?

Jeśli chcesz możesz się przywitać z innymi. Napisz czym się zajmujesz, skąd zainteresowanie elektroniką. Nad czym teraz pracujesz itd.

Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Mam na imię Krzysztof i mieszkam w Katowicach. Zaczynam przygodę z Raspberry Pi 4 i mam nadzieję że poszerzę swoją wiedzę z elektroniki dzięki wam. Zajmuję się serwisem komputerowym. W wolnych chwilach przenoszę się do świata artificial intelligence  i fizyki kwantowej. Mam taki cel aby zastosować RbPi4 i system Home Assistant do obsługi inteligentnych ogrodów. Pozdrawiam wszystkich . 

• Lubię! 1

Cześć, Raph z tej strony.

W trakcie przekwalifikowania oraz powrotu do zainteresować z przed kilku lat. 

Właściwie to chciałem popracować z Raspberry Pi w celu rozbudowy umiejętności związanych z cyberbezpieczeństwem, ale stwierdziłem, że muszę ugruntować swoją wiedzę więc oprócz zestawu z Pi, kupiłem zestaw do nauki elektroniki i nie sądzę, żeby był to ostatni zakup.

Project Raspberry Pi

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...