Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Dnia 3.04.2018 o 21:40, Treker napisał:

Na licznych forach istnieje tradycja witania się nowych użytkowników z aktualnymi członkami społeczności. Ostatnio na Forbocie pojawia się coraz więcej nowych osób - głównie za sprawą naszych kursów elektroniki. W związku z tym zakładam oficjalny temat do takich powitań. Na pewno takie miejsce sprawi, że nasza społeczność będzie jeszcze lepsza 😉

Jesteś nowym użytkownikiem?

Jeśli chcesz możesz się przywitać z innymi. Napisz czym się zajmujesz, skąd zainteresowanie elektroniką. Nad czym teraz pracujesz itd.

Cześć, jestem Michał, mam 18 lat, układami elektrycznymi interesuję się praktycznie od zawsze, za dzieciaka tworząc proste jeżdżące pojazdy i rozbierając zepsute sprzęty elektroniczne. Obecnie uczęszczam do technikum elektrycznego i posiadam jakąś teoretyczną wiedzę elektroniczną, no właśnie... teoretyczną. Na zajęciach elektroniki klepaliśmy sztywną teorię nie tworząc ŻADNYCH fizycznych układów. W szkole nawet diody nie widzieliśmy na żywo. Fajnie że wiesz jak jest zbudowany tranzystor czy tyrystor i znasz definicję diody jak nie wiesz jak go praktycznie wykorzystać, przez co elektronika wydawała się strasznie nudna, ale materiały kursu Forbota na YouTube pokazały że może być to ciekawe. Dlatego m.in tu jestem by bardziej poznać to co "podobno" już znam ale tez rozwijać swoje zainteresowanie i edukować się w kierunku, który mnie ciekawi, bo od zawsze miałem zajawkę do majsterkowania

• Lubię! 2

Witam Wszystkich. Mam na imię Marek. Mam 41 lat. Mieszkam w Bełchatowie. Przygodę z elektroniką zacząłem już w wieku 14-u lat. Zazwyczaj były to zestawy do samodzielnego zestawu, które można było nabyć w sklepach z elektroniką. Lata lecą i nastąpiła duża przerwa z tym profilem. Ale od nowa zacząłem przygody z tą dziedziną. Kupiłem gotową płytkę Arduino UNO ( raczej jej klon ), oraz Arduino NANO ( również jej klon ).  Zabawy i zadowolenia z działających "gotowych" projektów jest co nie miara. Mam w swoim umyśle kilka projektów, które ruszą mam nadzieję w życie z pomocą TEGO forum 🙂 . Pozdrawiam Raz jeszcze.

• Lubię! 1

@Michlak03 cześć Michale, fajnie że trafiłeś na Forbota i chcesz rozwijać swoje pasje. Powodzenia 🙂 

@kasiekgos1 witamy serdecznie na naszej stronie 🙂 powodzenia w tym trudnym zajęciu, w razie pytań służymy pomocą.

@Egzekutor27 również witam serdecznie 🙂 

13 godzin temu, Egzekutor27 napisał:

Mam w swoim umyśle kilka projektów, które ruszą mam nadzieję w życie z pomocą TEGO forum

Koniecznie pochwal się swoimi projektami w dziale DIY 🛠️

Witam,

programowaniem zajmuję się od 7 lat(profesjonalnie od 3), ale stwierdziłem, że w wolnym czasie pobawię się elektroniką. Jakkolwiek z arduino, czy techniką cyfrową miałem trochę do czynienia na studiach to sama elektonika(poza podstawami podstaw i losowymi zagadnieniami które były poruszane na studiach) jest dla mnie czarną magią i mam nadzieję, że ten fakt się zmieni.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...