Skocz do zawartości

Oświetlenie RGB monitora sterowane przez Arduino

Usohaki

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Właśnie zaakceptowałem Twój opis, możesz go teraz zgłosić do akcji rabatowej umieszczając link w temacie zbiorczym. Dziękuję za przedstawienie ciekawego projektu, zachęcam do prezentowania kolejnych DIY oraz aktywności na naszym forum 🙂

• Lubię! 1

Znowu ktoś wyprzedził mnie z pomysłem :< Projekt tak czy siak fajny, dość elegancko zrobiony. Minusem jest jego prostota - moje ledy miały być sterowane z pilota IR dedykowanemu taśmom ledowym. Bardzo fajnym pomysłem byłoby też użycie mikrofonu - ledy migające w rytm muzyki, to byłby bajer 🙂 Sam projekt mi się podoba i życzę dalszych sukcesów 😉

• Lubię! 1

@Leoneq Dzięki za miłe słowa, cieszę się że komuś podoba się mój projekt. Co do sterowania uznałem że proste rozwiązanie będzie w tym przypadku najlepsze. Siedząc przy biurku mam bezpośredni dostęp do przycisków 😉 Pomysł z mikrofonem jest super, chętnie spróbuję wykorzystać go do rozbudowy układu. Sterowanie przez pilota IR wykorzystałem w innym projekcie, który w wolnej chwili na pewno opiszę na forum, jednak na razie nie mam na to czasu 😞 

Pozdrawiam i życzę miłego dnia 🙂 

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Fajnym pomysłem byłoby również automatyczne przechodzenie przez kolejne kolory z możliwością regulacji prędkości przechodzenia, mała modyfikacja 2 przęłączniki i 1 microswitch i gotowe, sterowanie nie byłoby problemem. 

• Lubię! 2

@matiut2 pewnie, sposobów na rozbudowę jest całe mnóstwo więc to dodatkowy plus projektu. 😉 Myślałem też nad zrobieniem generatora liczb losowych, tak żeby kolory zmieniały się co jakiś czas w dowolny sposób 

Dnia 20.01.2019 o 13:48, Leoneq napisał:

Znowu ktoś wyprzedził mnie z pomysłem :< Projekt tak czy siak fajny, dość elegancko zrobiony. Minusem jest jego prostota - moje ledy miały być sterowane z pilota IR dedykowanemu taśmom ledowym. Bardzo fajnym pomysłem byłoby też użycie mikrofonu - ledy migające w rytm muzyki, to byłby bajer 🙂 Sam projekt mi się podoba i życzę dalszych sukcesów 😉

Jakbyś zrobił projekt na ledy migające w rytm muzyki, miło by było, gdybyś podlinkował :).

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.