Skocz do zawartości

Duży zegar na WS2812

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Właśnie zaakceptowałem Twój opis, możesz go teraz zgłosić do akcji rabatowej umieszczając link w temacie zbiorczym. Dziękuję za przedstawienie ciekawego projektu, zachęcam do prezentowania kolejnych DIY oraz aktywności na naszym forum 🙂

@Treker farbą malowałem z założonymi wkładkami, dlatego bezpośrednio po malowaniu wkładki miejscami też były pomalowane, stąd ten mało ciekawy efekt. Po wyschnięciu farby wyjmowałem zamalowane częściowo wkładki i wkładałem na ich miejsce nowe. Dzięki takiemu podejściu nie musiałem się martwić że przez przypadek pomaluję farbą coś czego nie chcę pomalować, a przy okazji znalazłem zastosowanie dla nieudanych wkładek. Miałem ich całkiem sporo, bo jak się okazało, drukowanie tak cienkich elementów jest dość trudną sprawą i jest skrajnie wrażliwe na najmniejsze błędy w kalibracji beda drukarki :) 

• Lubię! 2

Niech zgadnę: kolega ma pewnie anetke lub endera 😛 Czujnik autopoziomowania nie jest już taki drogi, chyba że chodziło o adhezję stołu. 

Zgadza się, ender 3, nawet widać kawałek na zdjęciach pod koniec :D Autopoziomowanie to jedno, kalibracja ekstrudera pewnie też by się przydała. Pewnie w wolnej chwili się tym zajmę, jest kilka rzeczy które można poprawić w tej drukarce małym, albo wręcz zerowym kosztem. Z adhezją dużych problemów nie miałem, mimo drukowania na szkle, aczkolwiek też drukowałem to dość wolno. 

• Lubię! 2

Po różnych testach ostatecznie stanęło na grubości 0.4mm, dawało to optymalne rozpraszanie światła i jednocześnie nie blokowało go zbyt dużo

• Lubię! 2
  • 4 tygodnie później...
  • 5 lata później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...