Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez Treker

Projekt przeznaczony jest dla czytelników pełnoletnich. Oczywiście można jednak zainspirować się tą konstrukcją w celu zbudowania robota do drinków bezalkoholowych. Przypominam również, że osoby budujące takie projekty powinny upewnić się czy użyte tu elementy mogą mieć styczność z żywnością i napojami.

Pomocna odpowiedź

• 6 miesiące później...
  • 3 miesiące później...

Hej, buduję podobny projekt, ale nigdzie nie mogę znaleźć takich niewielkich pompek zasilanych 5, 12 lub 24V które nadają się do artykułów spożywczych. Widzieliście gdzieś takie? 
Udało mi się znaleźć tylko takie duże pompy kosztujące przynajmniej kilkaset złotych.

Dzięki, ale wydajność takich pomp jest dosyć mała, na stronie deklarują do 100ml na minutę, także dużego drinka robiłaby kilka minut, to dla mnie trochę za długo. Chyba, że da się jakoś zwiększyć wydajność np zmieniając silnik na mocniejszy z wyższymi obrotami? 

37 minut temu, Grzegorz1397 napisał:

Dzięki, ale wydajność takich pomp jest dosyć mała, na stronie deklarują do 100ml na minutę

Musisz głębiej poszukać, ale to jedyne pompy, które mają gwarancję kompatybilności z żywnością, bo wystarczy, że wężyk będzie z nią kompatybilny (mechanizm pompy nie ma styczności z cieczą).

• 4 miesiące później...

@Kasztan Witaj. Mam problem z kompilacją. Wyskakuje komunikat (Compilation error: no matching function for call to 'LiquidCrystal_I2C::LiquidCrystal_I2C(int, int, int, int, int, int, int, int)'). Czyżbyś użył innej biblioteki niż ja? Poratujesz 😉

• 1 miesiąc później...
  • 5 miesiące później...
(edytowany)

@Kasztan WItam mam problem z kobinacja (Compilation error: no matching function for call to 'LiquidCrystal_I2C::LiquidCrystal_I2C(int, int, int, int, int, int, int, int)') poratujeasz ?

Edytowano przez Laptozi
  • 3 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...