Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Napięcie na pinach 6 i 7 miga co 2 sekundy. 5 v. 

6 godzin temu, orb777 napisał:

Przekaźniki też posprawdzaj odrębnie, zasilanie 12vdc podajesz normalnie, a pin sterujący łączysz z gnd (stan niski). Nie podłączaj nowej elektroniki bez upewnienia się, że reszta działa ok

-VCC daje z AKo +

-gnd minus z AKo

IN pusty to jest przejście z jednej strony, jak - z AKo to z drugiej strony. Oznaczenia mam po chińsku więc nie wiem co to NO a co NC 

Jak podpinam tego minusa pod IN zapala się lampka zielona i przejście przechodzi na drugie wejście. Odpinam to lampka gaśnie i przechodzi na to pierwsze przejście 

Edytowano przez galik19871987
(edytowany)

Podłączyłem przekaźnik 5vdc bo taki też miałem,wszystko do Arduino i pyka sobie przekaźnik. 

Teraz do Arduino zasilanie i gnd i In 

A 12 vdc jak podpinam tylko pod arduino miga sobie ładnie przekaźnik co 2 sekundy tylko nie pyka bo za małe napięcie

Jak podpinam zasilanie z AKo i gnd to wszystko się pali i jest klops

3 minuty temu, galik19871987 napisał:

Podłączyłem przekaźnik 5vdc bo taki też miałem,wszystko do Arduino i pyka sobie przekaźnik. 

Teraz do Arduino zasilanie i gnd i In 

A 12 vdc jak podpinam tylko pod arduino miga sobie ładnie przekaźnik co 2 sekundy tylko nie pyka bo za małe napięcie

Jak podpinam zasilanie z AKo i gnd to wszystko się pali i jest klops

Nic z tego nie rozumiem...zdecyduj się o jakim napięciu podpinasz przekaźniki, bo zaraz będzie kupa dymu i po bajce

Najpierw dla próby podpinam 5 vdc i wszystko do Arduino i program ładnie chodzi, przekaźnik pyka sobie

Później kolejny przekaźnik 12 vdc tylko dla próby z zasilaniem tylko z Arduino. I też program chodzi bo miga co 2 sekundy lampka zielona, tylko przekaźnik nie załącza bo wiadomo napięcie za małe. To tylko dla sprawdzenia przekaźnika 

Potem podpinam ten sam 12 vdc ale pod zasilanie z AKo i już nic nie działa

(edytowany)

Z AKo + do Vcc przekaźnika

Minus z AKo do GND przekaźnika i gnd arduino

IN do D6 albo D 7 

tak mam i nie działa. 

Na napięciu 5 v z Arduino i gnd też z Arduino ten przekaźnik miga co 2 sekundy. ( Dla próby tylko) A na 12 v z AKo nie działa

1 minutę temu, galik19871987 napisał:

Z AKo + do Vcc przekaźnika

Minus z AKo do GND przekaźnika i gnd arduino

IN do D6 albo D 7 

tak mam i nie działa. 

Źle!...dziwne że jeszcze Ardu nie spaliles... wiring-relay-module-with-arduino-and-external-supply.thumb.jpg.6b189fa9439a2ee8d32070bff11b7cff.jpg

Wywal całkiem zworkę...nie łącz JC-VCC z VCC! a zanim to wszystko zrobisz to upewnij się miernikiem czy nie masz przejścia między JC-VCC a VCC

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...