Skocz do zawartości

[Konkurs] III Trójmiejski Turniej Robotów Robo3DVision

Pomocna odpowiedź

Byłem. Trochę mała frekwencja ale było całkiem sympatycznie. Przekonałem się jaką siłę ma turbinka w LF. Dostałem koszulkę, szkoda tylko, że nie miałem czym wystartować. Ale na pewno za rok się pojawię. Widziałem kilku ludzi z Diody z czego się cieszę. Treker chyba wystawił nowego robota, Jeżyk znowu odpicowany - Wkur*** mnie łepek długowłosy blondyn startujący z jakimś drewnianym robotem co perfidnie przy DK?(konstruktorze Jeżyka) powiedział, że robot jest kupny. Jeśli to czytasz to jak nie wiesz co i jak to zamknij się.

PS: Muszę was poznać ; ) bo gadaliście tam w gronie a ja z boku stałem ; ). No cóż ^^

Zgadzam się z Demolką. Sędziowie dali ciała na całej linii w finale. Stało trzech wspaniałych i żaden nie wyłapał podwójnego falstartu przeciwnika. W tym jednego tak perfidnego, że robot wystartował po 4,6s co przy odległości 10cm pomiędzy robotami przesądziło o walce. Generalnie to mnie najbardziej zabolało, bo tyczyło się bezpośrednio mnie. Błędem było nie zasygnalizowanie tego sędziemu, ale jakoś nie chciałem robić scen i kłócić się. Wiadomo jak to jest potem: ,,Przegrał i ma pretensje...'' itp.

Do tego na dwóch ringach panowały nieco inne zasady, dotyczące między innymi odległości pomiędzy robotami, ale to aż takie dotkliwe nie było.

Kolejną rzeczą były ringi do MS. Błyszczące, brudne i porowate. Małe frekwencja na zawodach.

A teraz o plusach:

- świetni ludzie, można było pogadać, pośmiać się

- pozytywne nastawienie uczestników, brak chorej rywalizacji, życzliwość

- piękne studentki 😉

- kluby studenckie

Pozdrowienia dla nesa, którego zaczepiałem i romawiałem a on bankowo nie wiedział z kim ma do czynienie 😉 -----------> troszyn ten od Wstrząsa.

P.S. twoja mina po walce bezcenna, warta więcej niż 1000 słów. Pozdrowienia dla ekipy Omniweehl'a, gościa ze Szczecina od slayera oraz dla chłopaka z Bydgoszczy, który pożyczył mi pilnik.

Mam trochę filmików z walk i kilka zdjęć. Jak coś to chętnie udostępnię

plusy:

atmosfera

organizacja

poziom

minusy:

SĘDZIOWIE!!!

Imprezę będę wspominał dobrze fajna atmosfera, pomocni ludzie za rok na pewno przyjadę. Proszę zróbcie coś tylko z sędziami i będzie super. Pozdrowienia dla wszystkich, którzy byli.

Stwierdziłem, że czas najwyższy pojawić się na popularnej diodzie:) Jak dotąd wszystkie cenne informacje wynosiliśmy z zawodów i rozmów z lepszymi od nas zawodnikami. Dzięki troszyn za miłe słowo - staramy się w miarę możliwości dzielić zebranymi informacjami i wiedzą, aby poziom polskiego sumo mógł rosnąć.

Odnośnie samych zawodów:

- spory plus dla ilości miejsca między ringami i braku ścian

- co do samych sędziów, to raczej część osób bym określił jako "przeszkolone" na sędziów, z widocznym brakiem obycia i doświadczenia. Jeden sędzia ze stoperem w telefonie do 2 szybkich robotów to zdecydowane nieporozumienie. W finale po wcześniejszych zdecydowanych sugestiach było już 2 sędziów.

- odnośnie falstartów w finale- jesteśmy dość wrażliwi na to i nie zauważyłem akurat takowych- może bardziej konkretnie troszyn o które walki chodzi (większość mamy nagranych). Tu nie chodzi o kłócenie się z sędziami, tylko grzeczne upewnienie się odnośnie czasów. Np.w W-wie finał był na takim poziomie że wszystkie 8 robotów przed startami było sprawdzonych, przy czym u jednego wyszły falstarty

- poziom nagród rzeczowych był średni, chociaż zawsze lepszy taki niż żaden.

- ogólnie fajna impreza, szkoda że więcej czołówki by nie było.

Czas na małe podsumowanie 😉 Feniks2 jako tako się spisał 4 miejsc udało się zająć, więc nie jest tragicznie. Na samym początku chciałbym podziękować organizatorom za bardzo dobrą imprezę, z mojego punktu widzenia nie mogę się do niczego przyczepić. Bardzo dobra atmosfera, trasa do FTL i system pomiarowy też spisywały się znakomicie. Zawsze mogłoby być trochę więcej zawodników, ale to już nie zależy od organizatorów. Ja mogę też powiedzieć, że pracownicy z Farnell'a byli baaardzo mili i wydaje mi się, że sporo osób mogło z nimi porozmawiać na pewne sprawy i wymienić się bezpośrednio mejlami/telefonami 😉

Był czas na rywalizację, dyskusję i nawiązanie nowych kontaktów. Przy okazji dziękuję Armirowi i Nes'owi za poratowanie lutownicami oraz chłopakom z Worcławia (ownya, sailo) za pomoc przy wymianie przetwornicy 😉

Oczywiście warto też wspomnieć o wspólnym "zwiedzaniu" Gdańska wieczorem 😉 Chyba wszyscy będziemy miło wspominać wycieczkę na ulicę Świętojańską... kto był o wie co mam na myśli 😋

Moja małą galeria robiona telefonem:

https://www.forbot.pl/fotorelacje/TTR_280511/

Oficjalny film z zawodów:

W imieniu organizatorów chciałbym bardzo podziękować wszystkim Uczestnikom zawodów. Składam ogromne gratulacje dla zwycięzców. Mam nadzieję, że wszyscy świetnie się bawiliście.

Z przyczyn niezależnych podczas zawodów nie mogliśmy Wam wręczyć bonów zniżkowych na zakupy w sklepie Farnell. W najbliższym czasie wszystkim uczestnikom prześlemy kody rabatowe mailem.

Wyniki zawodów

(dzięki uprzejmości Pana Piotra Krzemińskiego)

Zdjęcia już wkrótce.

Pozdrowienia,
Sławek Chełmiński & Ekipa TTR

Bardzo fajna impreza, przyjazna atmosfera, przygotowanie tras na najwyższym poziomie. Wyniki wszystkich konkurencji prezentowane przez cały czas przy pomocy rzutników oraz do wglądu z poziomu lokalnej sieci (mam nadzieję, że za rok również z 'zewnątrz' 😉 ). Dobrze działające bramki oraz ciekawy, a za razem prosty pomysł z pomiarem średniej prędkości przejazdu w LF, który miejmy nadzieje stanie się standardem na kolejnych zawodach 🙂 Podziękowania dla wszystkich, którzy włożyli sporo pracy w przygotowanie zawodów. Nikt nie wyszedł z pustymi rękami.

Kogo nie było, niech żałuje 😋

Podzielam opinie kolegi ownya. Zawody świetnie zorganizowane. Organizatorzy mili i pomocni. Ogólnie przyjazna atmosfera. Naprawdę warto było wziąć udział w tej imprezie. 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...