Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Zasilanie do silników poprowadź grubszymi ścieżkami. Staraj się nie załamywać ścieżek pod kątem prostym. Skoro masz mostki w SMD, to czemu ATMEGI też takiej nie dasz?

W eaglu jest ograniczenie do rozmiaru 80 na 100 mm, więc bardziej się już nie da. Musiał byś mieć wykupiony program, żeby robić większe płytki.

Płytka chyba nadaje ale hmm... popracuj na nią troszkę zobacz tu:

https://www.forbot.pl/forum/topics49/atmega16-32-plytka-uniwersalna-w-smd-vt4084,25.htm

to co ty masz na jednej stronie ja spokojnie zmieściłem na płytce o rozmiarach programatora to samo tyczy się drugiej strony. Tu np masz mój aktualny stan a dalej uważam że mógłbym w niej coś zrobić, dodać 🙂

Nad tym trzeba troszkę popracować - z przerwami robiłem ją jakiś miesiąc, od dużej takiej jak ty masz, do małej. I zobacz nie ma w niej żadnych niepotrzebnych połączeń górą wszystko starałem się robić jedno stronnie 🙂 To co jest to tylko połączenie mostka i jedna przelotka bo niestety nie dało się jej upchnąć :< Przemyśl tą swoją płytkę czy napewno opłaca się dawać do zakładu i tracić kasę 🙂

sob4n, naskrobałem ci odpowiedź w sobotę, ale jak chciałem ja wysłać to siadł internet, ale co się odwlecze...

sob4n, mógłbym ci znaleźć co najmniej 5 nieprawidłowości w prowadzeniu ścieżek w twoich płytkach, ale nie chce mi się tego ściągać i zaznaczać. Prowadzisz ścieżki nie po liniach siatki, pod dziwnymi katami, robisz za cienkie ścieżki, niektóre z nich prowadzisz za blisko padów, jednym słowem upchanie wielu elementów na małej powierzchni to nie wszystko. Nie podał bym twoich płytek jako przykład dla początkującego.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...