Skocz do zawartości

[Konkurs] CybAiRBot 2011 Poznań

Pomocna odpowiedź

Napisano

Miło mi poinformować, iż tegoroczne zawody CybAiRBot 2011 odbędą się 21.05.2011r. (sobota) na terenie Centrum Wykładowo-Konferencyjnego oraz Biblioteki Politechniki Poznańskiej.

W tym roku poza zawodami Sumo odbędą się również wyścigi Linefollowerów.

Zapraszam wszystkich chętnych do rejestracji, oraz zapoznania się z imprezą na stronie http://sumo.put.poznan.pl/

Przewidywana nagroda za 1. miejsce w kategorii "Sumo": płatny staż wakacyjny w Volkswagen Poznań.

Przewidywana nagroda za 1. miejsce w kategorii "Linefollower": oscyloskop cyfrowy ADS1022C ufundowany przez firmę Impact oraz wycieczka po fabryce Volkswagen Poznań.

Nagrody za dalsze miejsca to m. in. części elektroniczne oraz bony na zakupy w sklepie Robodudes .

Ponadto każdy zawodnik otrzyma licencję studencką LabView od National Instruments.

W tym roku brak opłaty startowej!

Równolegle z zawodami Sumo odbędą się zawody sumo LEGO dla najmłodszych.

W planach także pokazy różnego rodzaju robotów - w tym wiedeńskiego zdobywcy 1. miejsca w wyścigu robotów humanoidalnych oraz 2. miejsca w zawodach sumo robotów humanoidalnych - M-Bot oraz prezentacje z zakresu robotyki.

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do uczestnictwa,

Michał Topolski

KN CybAiR

Mimo usilnych prób nie mogę się zarejestrować. Po wpisaniu danych i kliknięciu na "Zarejestruj" wyrzuca mi jakiś błąd z obsługą JAVY.

Wojtek B.

KN CybAiR

Czy można się dowiedzieć o której godzinie planowane jest rozpoczęcie zawodów? Na Waszej stronie nie znalazłem harmonogramu imprezy.

Wróciłem z zawodów, na których pokazywałem mojego robota kroczącego Cuprum. W związku z tym, że sam robiłem bardzo niewiele zdjęć (raptem kilka) proszę o udostępnianie filmów i zdjęć z imprezy.

Sama impreza była średnia. Z jednej strony wszystko szło gładko, było nieźle zorganizowane, z drugiej zawiodła reklama - było bardzo niewiele konstrukcji oraz niewielu zwiedzających. Idąc z autobusu do Centrum Wykładowego nie widziałem ani jednego plakatu, nawet na samym budynku CW. W internecie informacje pojawiły się dopiero półtora tygodnia przed zawodami (nie liczę strony zawodów, ale nie każdy śledzi strony wszystkich imprez robotycznych w Polsce) - półtora miesiąca to byłoby późno.

Największą wadą był brak trasy testowej w strefie szczególnie podczas finałów kiedy nie można było testować na finałowej. Trasa lf też była okropnie nie równa większość robotów skakała po niej.

zdjęcia widzę już dotarły i pierwszy filmik też już "upnięty".

Na razie same LF, mam jeszcze kilka walk sumo oraz te kroczące.

• Lubię! 1

sailo, czy pierwszy film nie jest przypadkiem przyspieszony? Wygląda nienaturalnie, jakby go ktoś przyspieszył o kilka %. Opublikujecie nowe roboty na diodzie?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...