Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Bardzo fajny projekt. Ode mnie leci piwo! A ty Sabre jeśli uważasz że się nie postarał to zrób lepszy i zaprezentuj nam go tutaj...

Bardzo fajny projekt. Ode mnie leci piwo! A ty Sabre jeśli uważasz że się nie postarał to zrób lepszy i zaprezentuj nam go tutaj...

zgadzam się

Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, moja opinia jest jak najbardziej obiektywna i zgodził się nawet ze mną autor manipulatora. Nie rozumiem po co komentujecie moją opinię, a nie sam manipulator, tak jak powinno być. Nie robiłem i nie zamierzam robić żadnego manipulatora tylko po to żeby wam udowodnić, że można to zrobić znacznie lepiej. Wolę robić linefollowery, bo to sprawia mi przyjemność.

camillo87, gdybyś nie wspominał, że to praca dyplomowa, to zapewne zgarnąłbyś więcej pochwał 😉

A tak poważniej, to wystarczy podpiąć arduino (wersja tańsza - np. freeduino albo AVTduino, które kosztuje 25zł za PCB) i projekt przeskoczy na zdecydowanie wyższą półkę. Analogowe sterowanie to nic innego jak 4 testery serw w jednej, estetycznej obudowie; śmiem twierdzić, że sterowanie z uC zajęłoby Ci góra dzień więcej 🙂

Sabre wybacz ale twoje opinie są częściej negatywne niż pozytywne, a ten manipulator zasługuje na uznanie ponieważ to niecodzienny projekt. Oczywiście, wszystko idzie wykonać lepiej, zastosować lepsze części - ogólnie lepiej wykonać, ale jak widzisz na filmiku manipulator działa, spełnia swoje zadanie i wcale nie jest taki zły (patrząc że większość prac dyplomowych to same projekty jak powiedział autor tematu).

Jeśli się mylę co do Ciebie to przepraszam, ale to jest znowu MOJE zdanie.

Tutaj nie chodzi o krytykę konstrukcji tylko "kontekstu" - dlaczego została zbudowana. Przecież jak na sam projekt robota jest całkiem ok, wszystko ładnie zrobione i działa. Jednak jeśli patrzymy na to pod kątem pracy dyplomowej to wypada to blado w porównaniu do innych prac tego typu 😉

Nie ma czego się bać publikując opisy swoich konstrukcji lepiej chyba pochwalić się tym co się zbudowało, a krytyka jest i będzie zawsze 😉

twoje opinie są częściej negatywne niż pozytywne

Negatywne czy krytyczne? Nauczmy się doceniać to że nam ktoś wytyka błędy, bo na tym się uczymy.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...