Mateusz Napisano Maj 22, 2011 Udostępnij Napisano Maj 22, 2011 Witam. Ma ktoś może bibliotekę do eagle czujnika HMC5883L?
MirekCz Maj 22, 2011 Udostępnij Maj 22, 2011 Ja mam, ale jeszcze w wersji beta, więc nie chciałbym jej upublicznić. Podeślij email to ją prześlę. Layout jest dobry, co zresztą widziałeś na cybairbot, bo scalaczek wlutował się idealnie
primopk Czerwiec 20, 2011 Udostępnij Czerwiec 20, 2011 Siema! Podłącze się. Ma ktoś może bibliotekę z silnikiem.
MirekCz Czerwiec 20, 2011 Udostępnij Czerwiec 20, 2011 Może mu chodzi o obudowy do silników Pololu? Niestety w tej chwili nie mam ich jeszcze w bibliotece.
primopk Czerwiec 22, 2011 Udostępnij Czerwiec 22, 2011 Trochę się nie zrozumieliśmy potrzebuje symbol do schematu nie do płytki drukowanej
Armir Czerwiec 22, 2011 Udostępnij Czerwiec 22, 2011 Daj zwykłe złącze goldpin albo narysuj symbol - 10 min roboty.
Laik Czerwiec 22, 2011 Udostępnij Czerwiec 22, 2011 Może wspólnymi siłami stworzylibyśmy własną bibliotekę dla forumowiczów diody wraz ze wszyskimi popularnymi elementami do robotyki ( mostki, goldpiny, wyswietlacze, IDC10 itp). Wszystkie elementy w 1 bibliotece
Harnas Czerwiec 22, 2011 Udostępnij Czerwiec 22, 2011 Może wspólnymi siłami stworzylibyśmy własną bibliotekę dla forumowiczów diody wraz ze wszyskimi popularnymi elementami do robotyki ( mostki, goldpiny, wyswietlacze, IDC10 itp). Wszystkie elementy w 1 bibliotece Nie widzę takiej potrzeby. Wszystkie elementy które wymieniłeś są dostępne w standardowych bibliotekach. Może tylko brakować niektórych mostków, ale zwykle to kwestia poszukania w google.
MirekCz Czerwiec 22, 2011 Udostępnij Czerwiec 22, 2011 Może wspólnymi siłami stworzylibyśmy własną bibliotekę dla forumowiczów diody wraz ze wszyskimi popularnymi elementami do robotyki ( mostki, goldpiny, wyswietlacze, IDC10 itp). Wszystkie elementy w 1 bibliotece Ja pracuje nad taką biblioteką. Brakuje jeszcze sporo, ale jest już w tej chwili w niej >100 komponentów - prawie wszystko co mam dostępne w sklepie. Niestety minie jeszcze trochę czasu zanim wszystko uporządkuje. Pracy z tym jest niesamowicie dużo.
Treker (Damian Szymański) Czerwiec 27, 2011 Udostępnij Czerwiec 27, 2011 MirekCz, robisz coś podobnego jak biblioteka SpurkFun'a?
MirekCz Czerwiec 27, 2011 Udostępnij Czerwiec 27, 2011 Tak, coś podobnego, chociaż mam kilka własnych patentów i chce też zdecydowanie bardziej rozwinąć system opisów. Niestety ostatnio mam bardzo mało czasu i głównie dodaje komponenty których używam i biblioteka nadal ma spore luki (szczególnie w obszarze THT) PS. Na szybko policzyłem liczbę komponentów - ok. 130 różnych nie licząc, że wiele ma różne obudowy (np. rezystory czy te same elementy w DIP i SMD).
Sabre Maj 24, 2012 Udostępnij Maj 24, 2012 Temat zamknąłem, jest założony specjalny temat w innym dziale z gotowymi bibliotekami i tam można pytać o biblioteki, których nie ma.
Pomocna odpowiedź