Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Bobby, czyżby układy IrDA typu TFDU4101? A może jesteś jednym z niewielu, który powziął się na czujniki oparte o fototranzystory sparowane z diodami IR? 😋

Widzę, że nie tylko ja próbuję skonstruować coś co pokona "żelaska" 🙂

Przy Hornecie pospieszyłem się za bardzo z udostępnianiem szczegółowych informacji technicznych na temat robota, teraz tego błędu nie popełnię 😉

Ja się domyślam o jakie czujniki chodzi, ale nie wiem jak one będą działać, gdy będzie ich użytych kilka w każdym kierunku (zakłócenia). Z tego co kojarzę są tanie, dość łatwo dostępne, ale mało kto ich używa.

Czajniki 😋

Ale skoro to taka tajemnica, która może zostać wykradziona i zastosowana przez konkurencję, to chyba nie jest to coś kosmicznie drogiego. Obstawiam tanie, dobre rozwiązanie. No i te silniki. Chcesz zastosować jakiś elektryczny odpowiednik podtlenku azotu? : D

Robot będzie wyglądał tak, jak na screenie, którego wrzuciłeś? Czy będą jeszcze znaczące zmiany?

Silniki z Pololu z tego co widzę na zdjęciu. Może doda jakąś zębatkę bo nic innego nie przychodzi mi na myśl

Sen, czytaj dokładnie,

O ile Hornet powstanie, to będzie wyglądał inaczej:

[obrazek]

na razie jednak pracuję nad innym, nowocześniejszym minisumo (monolitycznym, klapki to przeżytek), który miejmy nadzieję będzie w stanie stawić czoła nowym, szybkim "żelazkom" - wyzdradzę, że czujniki to ani nie sharpy, ani sfh/tsopy i powinien dysponować zdecydowanie większą prędkością i momentem niż większość ms na pololkach 30:1/50:1 Nie chcę jednak zapeszać, dlatego więcej informacji nie zdradzę.

powinien dysponować zdecydowanie większą prędkością i momentem niż większość ms na pololkach 30:1/50:1

Nie ma napisane że ich nie użyje z inną przekładnią dajmy, tylko że będzie "lepszy", a poza tym na zdjęciu które nam dał ma perfidnie umieszczone Pololki

Sen, tylko że ten render tyczy się Horneta, a nie tamtego ponadstandardowego ms.

Poza tym, jak chcesz uzyskać przekładnią i większą prędkość i moment jednocześnie? Coś kosztem czegoś.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...