Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Nawyk jak mieszkasz w dużym mieście to owszem 😉 Jak mieszkasz w małym miasteczku gdzie nie ma nawet sklepu elektronicznego (są elektryczne) to nie ma na co liczyć 🙁 . Zresztą nie raz znajdzie się jakąś robotę 😉

Elementy labiryntu już na miejscu, przedstawiam kilka poglądowych zdjęć:

Na razie złożone do góry nogami ze względu na brak podstawy 😋

Takie słupki to by można masowo na strugarce robić 😅 Szkoda że jedyna do której miałem dostęp została zezłomowana (bo podobno w czasie pracy sąsiadowi ściany pękały 🙄 ).

• 1 miesiąc później...

ownya szkoda, że na RA2011 nie zdążycie (tak wywnioskowałem, nie jesteście zarejestrowani z nonamem). Byłaby niezła wymiatanka jakbyście go uruchomili 🤣

A tak na poważnie, to prace nad robotem posuwają się naprzód?

Muszę przyznać, że bardzo pozytywnie mnie to zaskoczyło 😃 Już nie mogę się doczekać waszego MM-a na zawodach. Jeszcze dwa pytania - Jak stoicie z zębatkami? Macie już napisany program?

Mysz przewrotnie nazywa się Cat 😃 Trochę za długie te termokurcze na fotoelementach. Przytnijcie je tak, żeby kończyły się tam, gdzie zaczyna się krzywizna soczewki. Trzymam kciuki, żeby udało się uruchomić bota na zawody! 🙂

• 2 tygodnie później...

Po tylu latach na forum w końcu mogę w czymś pomóc. Robiłem taki napęd od tetry i z chęcią podzielę się spostrzeżeniami. Największe przełożenie jakie udało mi się uzyskać to 10:38 przy module 0,5 (ale da się zmniejszyć zębatkę atakującą). Felga ma wtedy 17 mm średnicy, a opona delikatnie się rozciąga do 22 mm, przy większej średnicy trzeba by już uwzględnić zmniejszanie się szerokości opony. Dokładność wykonania jest tutaj krytyczna 0,2 mm nie w te stronę i już się zacina, dlatego sugeruje zapłacić więcej dla tokarza żeby wytoczył zębatki od razu z felgami. Ja to robiłem ręcznie przerabiając te z zebatki.com.pl i nie chciałbym tego powtarzać.

Mam nadzieje, że na coś się te informacje przydadzą.

Oczywiście czekam na wyniki druku 3d.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...