Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Najbardziej miękkie i przyczepne, takie jak na ostatnim obrazku ,który wcześniej pokazałeś .

Myślę, że na razie 2 komplety wystarczą ( 4 opony). Jeśli nie masz tych o których ja mówię to wezmę inne, ale zależy mi na przyczepności. Jaka może być cena za 4 opony ?

• 2 tygodnie później...

Dołączam się do pytania.

Ile kosztowałyby 4 opony (te najbardziej przyczepne, najmiększe)?

Testowałeś już przyczepność?

Jaką one mają średnicę i mocowanie (pasują do silników pololu?)?

To może ja co nieco odpowiem. Kolega Treker nie ma najprawdopodobniej 4 sztuk tych opon ( MZW2-20) . Jeśli masz 18 lat załóż sobie konto na ebay i zamów sam. Do mnie paczka doszła w 7dni . Te opony są bardzo przyczepne. Średnica wewnętrzna to około 17mm a zewnętrzna 22 mm.

A tak poza tematem opon, pochwal się Treker jak idą prace. Jakie enko dasz?

Silikon całkiem łatwo się odlewa i ma przyczepność znacznie lepszą od większości handlowych opon. Aczkolwiek poliuretan jest znacznie lepszy od silikonu,a jak sie sprawują opony z miniZ w porównaniu do silikonu nie jestem w stanie powiedzieć

• 7 miesiące później...

Czas na wznowienie tematu. Zmieniły się całkowicie założenia, mam nadzieje, że wyjdzie z tego coś ciekawego. Planowana data skończenia robota to kwiecień, więc niestety do Wiednia mi się nie uda 🙂

Za tydzień powinny być pierwsze postępy.

Za około tydzień przedstawię coś więcej, najpierw muszę zamknąć kilka spraw na uczelni i wtedy ruszam do pracy 🙂

• 2 miesiące później...
  • 3 miesiące później...

Bardzo długo to trwało, ale nareszcie ruszyły moje prace. Mam zamiary publikować teraz sporo aktualizacji. Część większych, część mniejszych. Zdaje sobie sprawę, że nie wszystkie są ważne i powinny pojawiać się na forum. Dlatego tutaj będę publikował tylko ważniejsze informacje, a szczegółowy proces będę opisywał na moim blogu. Pisać będę tam o robotach jakimi będę się zajmował oraz o tym, co z nimi związane - nie zawsze tylko o aspektach robotycznych. Na początku pojawiły się wpisy związane z przygotowaniami do nowego sezonu oraz o moich dalszych planach.

Zebrałem się wreszcie, do spisania wszystkich założeń do nowej konstrukcji. Z punktu elektronicznego będzie to pierwsza konstrukcja na STM32. Robot wyposażony będzie również w enkodery magnetyczne. Użycie ARMa pozwoli na rezygnację z komparatorów. Mam nadzieję, dzięki temu obniżyć jeszcze bardziej rozmiar oraz masę robota.

Po 3 konstrukcjach z przetwornicami postanowiłem wrócić jednak do stabilizatorów LDO. LiPo -> 5V -> 3V. Tak na dobrą sprawę używanie przetwornic nie przynosiło dużych zysków. Czasami sprawiało tylko problemu. Więcej założeń, również tych mechanicznych, opisałem w kolejnym artykule na moim blogu Założenia konstrukcyjne – nowy LineFollower.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...