Skocz do zawartości

Trzy zagadki - szybkie okazje na zdobycie dobrej książki

Pomocna odpowiedź

Wyniki pojawią się wkrótce. Jeden wniosek narzuca mi się od razu 🙂 Mało kto czyta ze zrozumieniem to co się do nich pisze 🙂

Nie tyle, że nie ze zrozumieniem, tylko po prostu szkoda było cennych sekund. Można było czytać to dokładnie wyraz po wyrazie i być dwudziestą osobą która wysłała odpowiedź, albo czytać co 4-tą linijkę i być może wysłać maila w pierwszej trójce, być może poprawną, jeśli się akurat dobrze przeczytało między wierszami co trzeba zrobić 😉

Czas podsumować pierwszą zagadkę. Oczywiście poradziliście sobie bardzo dobrze, pierwsza poprawna odpowiedź trafiła do mnie po około minucie od opublikowania pytań! Gratuluję świetnej znajomości Forbota!

Dla formalności poprawne odpowiedzi to:

1) Ile robotów znajduje się aktualnie w katalogu na FORBOT.pl?

218

2) Podaj ilość postów napisanych na Forbocie w kwietniu 2012 (dane z ogólnie dostępnych statystyk)?

1672

3) Z którego artykułu opublikowanego na Forbocie zaczerpnięto obrazek dołączony do tej wiadomości.

Przekładnie mechaniczne

Jak wiecie, byłem na tyle złośliwy, że prócz odpowiedzi na pytania należało przesłać coś jeszcze w mailu - spodziewajcie się tego za każdym razem. Z ciekawości podsumowałem wszystkie przesłane zgłoszenia, i wniosek jest chyba tylko jeden: należy czytać wszystko ze zrozumieniem, a dopiero później wysyłać zgłoszenia:

IMG_4fbf361191c253921.png

Dodam tylko, że pierwsze zgłoszenie jakie do mnie trafiło było błędne 🙂

Książka „Język C dla mikrokontrolerów AVR. Od podstaw do zaawansowanych aplikacji” trafia do użytkownika Grzesieq94, który poprawnie odpowiedział na pytania w około 2 minuty!

Bądźcie gotowi na kolejne 2 zagadki, tym razem spodziewajcie się ich na Forbocie!

Dodam tylko, że pierwsze zgłoszenie jakie do mnie trafiło było błędne 🙂

Ale z niego ciota, ciekawe kto to był 😋

KD93 napisał/a:

Ale z niego ciota, ciekawe kto to był

Miej trochę szacunku do kolegów.

Jak już to, powinien mieć trochę szacunku dla samego siebie ^^

Jak już to, powinien mieć trochę szacunku dla samego siebie ^^
Tego to się nie spodziewałem:P Mimo wszystko kolega KD93 powinien używać mniej wulgarnych słów. Język polski jest bogatym językiem.
Gość
Ten temat został zamknięty.
  • Utwórz nowe...