Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

jak najbardziej wykonalne, tylko trzeba zeszlifować lut na płasko (miniszlifierka typu dremel się przydaje). Ja już robiłem tak 2 razy, w poprzednim minisumo miałem 1 przelotkę, teraz mam 4 i też działa (tylko raz musiałem odlutować ATmegę bo coś nie łączyło)

Kolejny zabieg odchudzający. Rezygnuje z diod i zostawiam 2 i z wyświetlacza. Robot będzie niższy i przejdzie mały lifting. Myślę też nad zmianą kół i ogumienia. Orientujecie się może czy ktoś z forum wytoczy mi felgi i formy z poliamidu?

Z góry sory za post pod postem, chcę żeby było nieprzeczytanych.

Zaprojektowałem płytkę, wygląda koszmarnie i jest mnóstwo przelotek ale zależy mi na czasie więc jej raczej nie będę zmieniał jednak muszę trochę przerobić istniejące już "nadwozie". Myślę, że jak na pierwszą taką płytkę wyszło całkiem nieźle. Widzicie może jakieś błędy?

daj w większej rozdziałce, eksportując obraz w Eaglu ustaw więcej DPI tak aby rozdzielczość przewyższała rozdzielczość ekrany, wtedy przyjemnie ogląda się detale. Tutaj jedynie widać, że prowadzisz ścieżki jak chcesz, a najlepiej jest ustawiać je w pionie, poziomie i po skosie (45 stopni).

• 1 miesiąc później...
Czy wytrawiacz można trzymać w plastikowej butelce i co z nim później zrobić?

Myślę że można ja zwykle trzymam w słoiku ale trawie w plastikowym pojemniku na kanapki 😋

Co później ? No ja to trzymam do kibla to wylewać to chyba nie ekologicznie...

Odradzam słoik, zwłaszcza szczelnie zamknięty. Po trawieniu w roztworze ciągle jeszcze zachodzą reakcje chemiczne, wytwarza się m.in. tlen i wzrasta ciśnienie. Prawdopodobnie nie rozerwie słoika, ale lepiej dmuchać na zimne... Polecam baniaki 5L z dziurką zrobioną igłą na samej górze. Tzn. wszystko zależy od tego, ile trawisz... Ale ogólnie polecam plastik do tego celu. Co do utylizacji... Teoretycznie nie powinno się wylewać do ścieków, można dać jakiemuś zapalonemu chemikowi do późniejszej hodowli kryształów 😉

Ja trzymam w słoiku, ale to jest taki, ze jakbym odwrócił to będzie ciekło z zakrętki, więc szczelne nie jest.

Mechano, przerzuć złącze programowania na drugą przeciwną stronę, to moze nawet bez przelotek go podłączysz, a na pewno nei będą takie długie.

W kilku miejscach masz zworę z przelotką, sprawdź ERC! A pady od przelotek rób lepiej okrągłe a nie kwadratowe.

Jak będziesz wstawiał przelotki pod prockiem?

To mniej więcej tyle.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...