Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Zmiana źródła zasilania będzie miała (jeśli się na to zdecyduję) na celu obniżenie kosztów, aby móc wprowadzić w życie dodanie wyświetlacza / zmianę serw. W końcu to jest ważniejsze od eleganckiego zaslilania. Ale jeszcze zobaczę jak będzie z trwałością tych moich serw po przeróbce - zostawie to włączone na jakieś 2 godz. i obejrze zębatki, wtedy zdecyduje jak będzie ok to zostają i prawdopodobnie zasilanie też.

Ja stanowczo odradzam zasilanie z baterii 9v. Za długo na niej nie pojeździsz, o ile w ogóle pojeździsz... Ma ona małą wydajność prądową. No i jak Mechano wspomniał - Li-pola można ładować, a baterii nie.

Zasilanie zostaje. Serwa działają bardzo dobrze, nie ma problemów z wytrzymałością połączenia klejem, a obracają się szybko (orczyk przy włączonym się zlewa) - ergo one też zostają. Teraz pytanie: czy warto zainwestować w wyświetlacz czy starczą diody?

Nowy schemat z atmegą 328:

Prosze o sprawdzenie, jednak cny70 - jak podczas podliczania ceny zobaczyłem ktira na tle groszówki to mi się odechciało 😋

Mógłbyś jeszcze ładnie go podzielić na bloki, przy tym rozsunąłby się trochę i stałby się jeszcze bardziej czytelny, bo w niektórych miejscach etykiety są baaardzo blisko siebie.

Najnowsza wersja schematu:

Wkrótce zamierzam zrobić pierwszą wersje płytki. Mam jeszcze kilka pytań:

- Czy ma ktoś może bibliotekę eagle do tego złącza jst?

- Czy te mocowania pasowałyby do serw mikro?

1. Do tego złącza JST świetnie pasują biblioteki od zwykłych goldpinów, wystarczy zostawić niecały milimetr więcej miejsca wokół złącza i pasuje bez problemu

1. Do tego złącza JST świetnie pasują biblioteki od zwykłych goldpinów, wystarczy zostawić niecały milimetr więcej miejsca wokół złącza i pasuje bez problemu

To jest złącze SMD.

Sprawdź w bibliotece con-molex

Chyba zrobię to inaczej, przylutuje to do kabelków a kabelki przez goldpin do płytki.

Strasznie nietrwałe rozwiązanie...

Nie ma takiego złącza w con-molex?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...