Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@Misioo witaj Michale na naszym forum 🙂 fajnie że z córką macie kokretny cel i chcecie go realizować. Na pewno będzie to ciekawe doświadczenie i dobra zabawa - choć elektronika bywa też bardzo frustrująca i wymagająca cierpliwości zwłaszcza jak coś nie działa z różnych powodów. Jest to dalej ciekawa nauka 🙂 Powodzenia! W razie problemów śmiało pytaj na forum, postaramy się pomóc.

@PanGutek Również serdecznie witam 🙂 Powodzenia w budowie! 

@Tomek_2011 witam serdecznie na forum 🙂 fajnie że chcecie spróbować, myślę że warto próbować różnych zainteresować, bo któreś może się przerodzić w pasję 🙂 powodzenia! 

Witam serdecznie miłośników i pasjonatów elektroniki, nazywam się Tadeusz, mam 68 lat, z wykształcenia jestem inżynierem mechanikiem, obecnie na emeryturze (aktywnej), pozostawiam sobie niewiele wolnego czasu pracując jeszcze na 1/4 etatu w mojej specjalności, a dodatkowo projektuję systemy nawadniania (zraszania) trawników. Zakup zestawu startowego Arduino podpowiedział mi syn, a chęć rozwiązania niektórych problemów ze sterowaniem zaworami zrobiła resztę. Jestem przekonany, że po ukończeniu kursów Arduino uda mi zrealizować te pomysły które mam.

Pozdrawiam

Tadeusz

• Lubię! 2

@Wendzio witam na naszym forum 🙂 

@tadeusz0608 witaj Tadeuszu na naszym forum 🙂 cieszymy się, że tu trafiłeś! 

Fajnie że cały czas masz ochotę się rozwijać, powodzenia w nauce – Arduino to bardzo rozbudowany i w praktyce przydatny temat, także życzę wielu udanych projektów!

Witam Wszystkich bardzo serdecznie.
Mam na imię Krzysztof, lat 59 i bardzo się ciesze że mogę tu być.
Arduino interesuję się od czasu pojawienia się strony www.arduino.cc
w końcu mam swój BOARD i koniec z czystą teorią ... :)

• Lubię! 1
(edytowany)

@Dawidk2020 witam serdecznie na forum 🙂 Widzę, że jesteś szczęśliwym posiadaczem zestawów, zatem powodzenia w realizacji zadań z kursów!

@KrzychKamienski również serdecznie witam Cię Krzysztofie na naszym forum 🙂 To długo interesujesz się Arduino, na pewno zauważyłeś jak się zmienia na przestrzeni lat. Powodzenia w nauce i zachęcam do aktywności na forum!

Edytowano przez Gieneq

Witam wszystkich serdecznie. Od kilku lat interesuję sie platformą Arduino ale także ogólnie informatyką. Hobbystycznie tworzę system zarządzania bezprzewodową (Xbee) siecią czujników i aktuatorów  za pomocą aplikacji webowej (Nodejs React). A teraz chciałbym w to włączyć element mobilny tzn Robota 🙂

• Lubię! 1

Hejka, tu kompletny laik elektronik, który dzięki Arduino (i tylko dzięki Arduino) potrafił robić cuda. Teraz podsuwam moim dzieciakom Micro-bit. Trochę uboższe, ale IDE podobne do Scratcha. Scratch zrobił furorę, może micro-bitem też się zainteresują.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...