Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich! Mam 35 lat. Jestem z wykształcenia elektronikiem i elektrotechnikiem ze specjalizacją informatyka, a z zawodu automatyk przemysłowy. Moja edukacja i praca jest zarazem moim hobby. W technikum i na studiach miałem sporo do czynienia z mikrokontrolerami, ale ostatnio z powodu braku czasu w zasadzie wcale. Trafiłem na to forum, bo zacząłem się interesować Arduino, właśnie dziś dzięki waszemu kursowi kilka testowych programików wczytałem. Pozdrawiam.

• Lubię! 1

@Leszek_Burzyk Witam serdecznie na forum 🙂 

11 godzin temu, Leszek_Burzyk napisał:

Liczę że będzie okazja wymienić się doświadczeniami oraz wiedzą. 

Super! Też na to liczymy. Powodzenia w kursach 🙂 

@Karol_w1985 Również serdecznie witam 🙂 

8 godzin temu, Karol_w1985 napisał:

Moja edukacja i praca jest zarazem moim hobby.

To jesteś rzadko spotykanym szczęśliwcem 😄

Fajnie, że zainteresowałeś się Arduino, zachęcam zatem do aktywności na forum 🙂 

Cześć wszystkim, jestem Hubert. Obecnie jestem studentem automatyki i robotyki. Elektroniką interesowałem się od kilku lat, ale głównie teoretycznie. W końcu udało mi się przełamać, żeby zacząć robić coś bardziej praktycznego w tym kierunku.

• Lubię! 1

Witajcie, mam na Imię Maciek. Jestem dość stary (33 lata :D). Chciałbym nauczyć się programować między innymi arduino ale zaczynam od podstaw czyli elektroniki. Na codzień grzebie w malinie ale głównie jako retromaszyna 🙂

Pozdro 🙂

• Lubię! 1

@Ceneusz Cześć Hubercie, fajnie że chcesz się rozwijać. Powodzenia! 🙂 

@NikiLauda Witaj Macieju, fajnie że zabrałeś się za Arduino i elektronikę, to bardzo ciekawy temat - można nawet zrobić coś praktycznego 🙂 Powodzenia!

12 godzin temu, NikiLauda napisał:

Jestem dość stary (33 lata :D).

Ojjj nie jesteś 😉 

@wither248 Również witam, fajnie że napisałeś coś w tym wątku. Zachęcam zatem do dalszej aktywności na forum 🙂 

(edytowany)

Cześć wszystkim, jestem Kamil i mam 21 lat. Elektroniką interesuję się hobbystycznie. Widzę że na tym forum jest dużo wiedzy, chciałbym uzyskać kilka odpowiedzi i uzupełni braki w mojej hobbystycznej wiedzy. 

Edytowano przez Zuro
  • Lubię! 1

Witam wszystkich.Kursy Forbot traktuje jak uniwersytet 3 wieku.Razem z 10 letnią córką postanowiłem odnowić wiedzę zdobytą 35 lat temu a nie używana .Myślę że to będzie fajna zabawa a przy okazji młoda się czegoś nauczy.

• Lubię! 1

Witam wszystkich Forumowiczów! 🙂

Imiona mam 2 (w sumie 3, bo jeszcze to z bierzmowania 😎 ), spośród nich moje ulubione to Dawid i tym imieniem zazwyczaj posługuję się w internecie 😅

Mam 29 lat, na co dzień zajmuję się pracą biurową, oprócz tego rozwijam liczne zainteresowania. Pochodzę z Dzierżoniowa na Dolnym Śląsku, być może część z Was jeszcze pamięta Zakłady Radiowe DIORA (duża część mojej Rodziny tam pracowała, także jako konstruktorzy). Od lat hobbystycznie koduję w C++, w tym także proste gry.

W ostatnim czasie - sezon wakacyjno-urlopowy - postanowiłem sięgnąć do "korzeni" i zająć się przypomnieniem oraz zdobyciem nowych wiadomości z zakresu elektroniki. Zamierzam przerobić kursy dotyczące podstaw elektroniki i techniki cyfrowej, a także zabrać się za Arduino, by w pewien sposób połączyć informatykę z elektroniką. Oczywiście nie obędzie się bez przerobienia kursu budowy robotów. 😅

Zaopatrzyłem się ostatnio w 6 zestawów do kursów FORBOT (polecam - bardzo fajnie dobrane i spakowane elementy) i zabieram się za naukę!

Pozdrawiam Forumowiczów! 😀

• Lubię! 2

@wojteks1971 witam na forum! Fajnie, że macie ciekawe zajęcie i też dziękujemy za pozytywne komentarze 🙂 Powodzenia w nauce!

@DIORA_Pionier85 również serdecznie witam 🙂 w takim razie Dawidzie 🙂 

10 godzin temu, DIORA_Pionier85 napisał:

Zaopatrzyłem się ostatnio w 6 zestawów do kursów FORBOT (polecam - bardzo fajnie dobrane i spakowane elementy) i zabieram się za naukę!

Wow! Faktycznie elegancko się zaopatrzyłeś. Z takim zapleczem, będziesz mógł zbudować coś konkretnego, dlatego czekam aż opublikujesz coś swojego w dziale DIY 🙂 Powodzenia w mauice!

• Lubię! 1

Witam wszystkich!

Od programowania trzymałem się z daleka, jednak nauka biostatystyki pchnęła mnie w tym kierunku. Ostatnio zboczyłem trochę z kursu i zainteresowałem się Raspberry. W ciągu tygodnia od tej decyzji udało mi się podłączyć Netflixa do starego telewizora i udostępnić nie-sieciową drukarkę na komputerach domowych po WiFi. Są już pierwsze efekty, a ja uczę się dalej 😀

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...