Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Jestem Antoni, mam 55 lat, podobno nigdy nie jest za późno, zaczynam przygodę z programowaniem i elektroniką... a jestem nauczycielem informatyki, techniki i fizyki. Pasje: lotnictwo, kosmonautyka i loty kosmiczne, astronomia, fotografia cyfrowa i analogowa, modelarstwo kartonowe, RC, drony...

• Lubię! 1

Na imię mam Dawid

Nie kumam elektroniki od lat ,nadal usiłuję zrozumieć jak to to śmiga .Nie przemawia do mnie analogia wody. Pewnie jest bliska no bo magnetyzm ?.Nie potrafię tego zrozumieć co mi nie przeszkadza w fascynacji zjawiskiem

• Lubię! 1
(edytowany)

@Bacantis witaj Bartku na naszym forum 🙂 Nawet w budowlance jest cos z elektroniki i elektryki także może nie być to tak odległy temat. Powodzenia w nauce!

@antonior witaj Antoni na forum Forbota 🙂 Z tego co piszesz to masz sporo pasji, myślę że elektronika i programowanie również mogą takową się stać. Powodzenia i dużo chęci, a powiedzie się 🙂 

@pierwszak również witam Cię Włodku na naszym forum 🙂 fajnie, że masz nowe zajęcie. W razie problemów służymy pomocą i możesz śmiało pytać na forum. Powodzenia!

@Dave91155 witaj Dawidzie na forum 🙂 Każdy ma swój sposób na zrozumienie tego tematu, dla mnie najlepszym przykładem był łańcuch rowerowy, ale nie wiem czy pomoże Ci to w zrozumieniu czym jest np. napięcie, bo prąd to i owszem. Zachęcam Cię do lektury kursów elektroniki, a jeżeli dalej będzie ciężko to postaramy się pomóc na forum 🙂 

Edytowano przez Gieneq
  • Lubię! 1

Cześć wszystkim,

jestem Patryk - osoba, która potrafi zepsuć wszystko czego się dotknie (z naprawianiem czasem jest gorzej...). Moją domeną jest brak myślenia, najpierw trzeba zrobić, potem zastanowić się czemu nie działa 🙂

Z zawodu jestem programistą, pracuję głównie jako developer gier mobilnych, w wolnym czasie sobie dłubię w elektronice, składam jakieś projekty Open Source czy piszę kod.

• Lubię! 2

@slawek56 Witaj Sławku na naszym forum 🙂 

14 godzin temu, slawek56 napisał:

Ostatnio prowadzę dział Badania i Rozwoju

Musisz mieć bardzo ciekawą pracę, koniecznie odpowiedź trochę o tym co robisz 🙂 I oczywiście powodzenia w nauce elektroniki 😉 

Czesc jestem Michal dopiero zaczynam przygode z elektronika a pierwszym duzym projektem bedzie inteligenty dom, czasu do nauki niewiele wiec czeka mnie duzo pracy . Pozdrawiam

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...