Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam Serdecznie,

Nazywam się Andrzej i mam 24 lata. Ze strony Forbot korzystam już od czasów studenckich, gdzie tworzyło się różne urządzenia z wykorzystaniem Arduino, teraz zainteresowałem się także kursem lutowania. 

Pozdrawiam serdecznie 🙂

• Lubię! 2

Cześć!

Studiuję informatykę już na II stopniu i mam teraz projekt z Systemów Mobilnych, który sam sobie wymyśliłem - samochód RC z kamerą, sterowany przez aplikację na Androida (przy pomocy RPI). Jako, że jestem noga z elektroniki i z mikrokomputerów, postanowiłem zacząć od podstaw. Dziś zaczynam z kursem elektorniki, z Forbota, a jak go skończę biorę się za kurs z RPI.

Pozdrowionka 🙂

• Lubię! 2

Witam bardzo serdecznie grupowiczy na imię mam Marek i dopiero zaczynam swoją przygodę z elektronika nic na ten temat za bardzo nie wiem ale mam chęci się nauczyć pozdrawiam wszystkich 

• Lubię! 2

@Mysteryzone witaj Andrzeju na naszym forum 🙂 Cieszymy się, że postanowiłeś się zarejestrować, powodzenia w treningu lutowania 💪

@kamkow witam serdecznie 🙂 fajnie, że masz konkretne plany, w razie problemów śmiało pytaj na forum.

@Sfazowany witaj Marku na Forbocie. Zachęcam Cię do pozostanie tu na dłużej 🙂 

@remartus witam serdecznie 🙂 

• Lubię! 1

Cześć wszystkim 🙂 Cieszę się, że mogłem dołączyć do społeczności. Temat elektroniki, gdzieś tam zawsze miałem w pamięci jako potencjalnie ciekawy, ale nigdy się go tak do końca nie podjąłem. Jako dzieciak próbowałem co prawda zbudować radio, ale więcej rzeczy, w praktyce, rozkręcałem niż skręcałem 🙂 Powodów, dla których zdecydowałem się zainteresować z powrotem tym tematem jest kilka: 1) niewiele o tym wiem, ale jakoś mnie do tego ciągnie i lubię budować coś samemu, nawet jeśli jest to nieopłacalne; 2) to ma być moje trzecie hobby -- mam jeszcze dwa, stolarkę i astrofotografię. Pierwszego nie mogę realizować w nocy, bo sąsiedzi i rodzina, drugiego -- gdy są chmury. Potrzebuję więc czegoś, co mogę robić wieczorem w dowolną pogodę i jest dość ciche 🙂 3) Mam gdzieś w głowie jakieś projekty, których chciałbym spróbować się podjąć -- stacja meteo z analizą jakości powietrza, serwer NAS, monitoring i żeby czasem móc coś samemu naprawić.

Pozdrawiam serdecznie,
Norbert

• Lubię! 2

@isero_durante cześć Norbert, witam na Forbocie 🙂 Elektronika to bardzo ciekawe hobby - dobrze trafiłeś!

@jacj witam na forum i życzę udanych eksperymentów z Arduino! W razie problemów pytaj śmiało na forum 🙂

• Lubię! 1

hej mam na imię Waldek , skończyłem szkołę jako elektromechanik ale również interesuje mnie elektronika . Pracuje jako elektryk na utrzymaniu ruchu  . Chciałem pogłębić swoja wiedze z Arduino . Teraz w wolnym czasie (w pracy) będę przesiadywał na forum . Jeszcze raz dla wszystkich WIELKIE CZESC i pozdrowiaka .

• Lubię! 2

Cześć wszystkim,

mam na imię Wojtek. Na co dzień zajmuję się programowaniem w C#, ale w mojej firmie również jest dużo elektroniki i lutowania. W związku z tym zainteresował mnie temat elektroniki i lutowania (od tego zaczynam). Moim celem (w ramach hobby) jest stworzenie samodzielnie od początku do końca (z pomocą forum 😉) systemu nawadniającego do szklarni na skalę przemysłową. Chcę po prostu ułatwić pracę rodzicom 🙂

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...