Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć wszystkim.

Mam na imię Przemek. Mam 31 lat i uczęszczałem do technikum elektronicznego. Niestety wiedza nieużywana wyparowała, a ja na nowo zakochałem się w elektronice. Pracuje jako administrator sieci. Mam nadzieję, że dzięki wam nauczę się sporo nowego. 

• Lubię! 1

Hej, hej!

Do niedawna elektronika zupełnie mnie nie interesowała, a to inne hobby zajmowały mi głowę. Zacząłem jednak odczuwać pewną irytację, że nie potrafię naprawić małej usterki, skonstruować, czy nawet złożyć najprostszego układu elektronicznego. Zupełnie nie rozumiałem czym jest i jak działa elektryczność. Zacząłem zastanawiać się, czy mogę się podszkolić w dziedzinie elektroniki/elektryki przez Internet lub dzięki książkom. Koledzy elektronicy polecali mi Forbota i tak się to zaczęło. Nadal jestem zupełnym laikiem, ale z każdym rozdziałem kursu, kolejnym układem wiem coraz więcej, a mój bakcyl się powiększa. Cieszę się, że mogę dzielić się z Wami swoimi wzlotami i upadkami oraz, że mogę powiększać swoją wiedzę o wasze doświadczenie na tym forum.

Pozdrawiam, bigos

Cześć wszystkim! Z tej strony Krzysiek, mam 34 lata. Elektroniką się interesuję odkąd pamiętam. Kursy Forbot zacząłem przerabiać w sumie od niedawna. Dużo rzeczy jest już dla mnie zrozumiałych i oczywistych ale widzę tu też inne segmenty elektroniki, które mnie zainteresowały, dlatego tu jestem 🙂

• Lubię! 1

@Sontee witam na forum 🙂 zawsze coś się znajdzie czego się wcześniej nie wiedziało. Sam niedawno byłem zaskoczony, że w kursie elektroniki 2 przy buzzerze trzeba równolegle wstawić rezystor. Jakoś mijają lata i niektóre tematy uleciały 😉 tak to jest z pamięcią.

• Lubię! 1

Witam.

Mam na imię Zbyszek i mam 69 lat. Z wykształcenia jestem inż. mechanikiem i w temacie elektronika słabo się orientuję. W latach 70 - 80 zainteresowałem się elektroniką, ale do czasu. Szukając informacji na ten temat trafiłem na stronę Forbot, która bardzo mi odpowiada z uwagi na przystępne i szerokie omówienie podstawowych zagadnień związanych z elektroniką.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

• Lubię! 2

Witam serdecznie, mam na imię Mateusz. Styczność z elektroniką mam od "małego", lecz we wcześniejszych latach niestety ona mnie nie interesowała. Wręcz odrzucałem wiedzę, a wierzyłem tylko w praktykę. Chyba nie muszę mówić z jakimi częstymi skutkami się spotkałem - to był błąd, który w sumie popchnął mnie do weryfikowania nauki ze szkoły - teorii do praktyki. Tak oto trafiłem na ten kurs, który popchnął mnie do zdobycia wiedzy w tym kierunku. W przyszłości chciałbym naprawiać przeróżne płyty. Mając już pewien magazyn płytek pozostało mi tylko zrozumieć "jak to działa" i na swoich materiałach próbować zrozumieć i naprawić. O jakże będę szczęśliwy gdy naprawię którąkolwiek płytkę.

• Lubię! 1

Cześć.
Po trzydziestce postanowiłem rozwinąć trochę skrzydła w swojej drugiej pasji jaką jest konstruowanie i tworzenie urządzeń i elementów.

Zaczynam niby z wiedzą i doświadczeniem w podobnych branżach, jednak chcę przerobić wszystko od początku, że tak to ujmę z książką ;D
Pozdrawiam.

• Lubię! 1

Witam. Jestem Jakub,28 lat. Skończyłem lata temu technikum elektroniczne, jednak świadomie elektroniką zacząłem się interesować od niedawna.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Życzę wielu sukcesów w nauce, tworzeniu własnych projektów jak i w naprawach elektroniki. 

• Lubię! 1

@jakubam1234 witam Jakubie na forum 🙂 Mnóstwo lat chyba nie minęło 😉 fajnie że wracasz do zainteresowań ze szkoły. Powodzenia!

@Tutek witaj Wojtku na naszym forum, ciekawy pomysł 🙂 jak uda Ci się, zachęca Cię do napisania o tym w dziale DIY.

@Gratus super, powodzenia! Elektronika to praktyczne hobby. W razie problemów śmiało pytaj na forum.

@mafjuu witam serdecznie 🙂 Praktyka i teoria idą ze sobą w parze, bez teorii byśmy wymyślali koło na nowo. Choć nie każda teoria jest potrzeba od razu, z czasem przydają się wnikliwsze tematy. Sam ostatnio uczę się "podstaw elektroniki" ale zaproponowanej w 1800 stronnicowej książce 😅

@Zbigart witam Zbyszku na naszym forum, cieszymy się że tu trafiłeś 🙂 staramy się, żeby wiedza była przystępna. Na forum jest też mnóstwo treści pisanej przez społeczność z której możesz korzystać.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...