Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

- jestem elektronikiem , informatykiem z zamiłowania a z zawodu architektem.

- obecnie interesuje mnie linia uprocesorów esp8266 (NonOs, RTOS) oraz esp32 (RTOS).

- pracuję w domu na Eclipsie oraz Arduino pod win 10 X64, nie interesuje mnie linux, skrypty Lua i domoticz.

- obecnie na esp32-CAM robię zegar na RGB.

- mam nadzieję, że czasami ktoś mi pomoże w trudnych przypadkach kodu programu.

- zawsze chętnie tez pomogę w miarę swoich umiejętności i wiedzy.

• Lubię! 1

Witam wszystkich na forum Forbot jestem tutaj ponieważ szukam wiedzy w celu podniesienia swoich kwalifikacji zawodowych a co za tym idzie zmiany stanowiska obecnie jestem mechanikiem z elektryką już się w pewnym stopniu zapoznałem teraz kolej na elektronikę pozdrawiam wszystkich uczestników

• Lubię! 1

Witam, na imię mam Tymoteusz i jestem studentem mechatroniki. Zaczynam swoją przygodą z elektroniką i już wkrótce planuje zrobić kolejny już kurs z Arduino. Dziękuje za przestrzeń do rozwoju w postaci kursów Forbota.

ps: fajnie, gdyby był dostępny gotowy zestaw do nauki Arduino, dla osób które ukończyły pierwszy kurs Elektroniki. Chodzi mi o to, aby nie dublowały się przedmioty do zakupienia z kursu Elektronika I 🙂.

• Lubię! 2

@99teki witam serdecznie na forum 🙂 

21 godzin temu, 99teki napisał:

obecnie na esp32-CAM robię zegar na RGB.

Super, koniecznie pochwal się projektem w dziale DIY.

@Tomaga81 witam na forum 🙂 to dobrze trafiłeś, zachęcam do lektury wpisów na forum i brania udziału w dyskusjach.

@Tymoteus witam Tymoteuszu na naszym forum 🙂 

11 godzin temu, Tymoteus napisał:

Chodzi mi o to, aby nie dublowały się przedmioty do zakupienia z kursu Elektronika I

Akurat nie musisz się martwić, że czegoś masz więcej. Jeżeli w elektronice zostaniesz na dłużej to zapasy się przydadzą 😉 

Witam wszystkich, olo jestem 34 lat, zaczynamy dopiero 🤯 , proszę o cierpliwość i wyrozumiałośc, nie każdy jest specem. Pozdrawiam.😊

• Lubię! 2

Cześć wszystkim, mam na imię Rafał mam 26 lat, szukam pasji, hobby, które pozwoli mi rozwinąć nowe umiejętności i być może pozwoli nieco dorobić. Stwierdziłem więc, że spróbuję tylu rzeczy na ile pozwoli mi budżet, zacząłem od majsterkowania, co finalnie doprowadziło mnie do tego miejsca. Pozdrawaim serdecznie wszystkich członków forum i życzę powodzenia w realizacji swojej pasji.

• Lubię! 1

@Misiu12 witam serdecznie 🙂 

@Olomoc witam na naszym forum 🙂 powodzenia w nauce!

@info-zs1 witam Krzysztofie, cieszymy się że tu trafiłeś 🙂 z nicku domyślam się, że jesteś nauczycielem.

@Kaktus witam na forum 🙂 dobrze, że napisałeś coś o sobie. Czy da się dorobić na elektronice, ciężko powiedzieć. Na pewno można dostać tzw. piwo za naprawę urwanego kabelka w słuchawkach, ale wiedza przydaje się do różnych prac domowych więc na pewno da się zaoszczędzić co w zmieniającej się scenie tego świata na pewno się przyda 🙂 

(edytowany)

Cześć,

Mam na imię Czarek. Od jakiegoś czasu zainteresowała mnie elektronika która zajmuje coraz więcej mojego życia. Interesuje się głównie urządzeniami cnc. Jestem też w trakcie budowy tokarki której sterowanie chciałbym zrobić elektronicznie. 

Często czytam to forum i z tego co zauważyłem jest tu dużo konkretnej wiedzy przekazywanej w przystępnej formie a przede wszystkim jest fajna atmosfera której nie ma na innych forach o podobnej tematyce. 

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Edytowano przez Osa84
  • Lubię! 1

@Kanapowy_Kot witam Adrianie na forum 🙂 powodzenia!

@Osa84 witam Czarku 🙂 staramy się, żeby atmosfera była pozytywna, możliwie bez zbędnych uszczypliwości.

Dnia 3.02.2022 o 08:44, Osa84 napisał:

Jestem też w trakcie budowy tokarki której sterowanie chciałbym zrobić elektronicznie. 

Ciekawy projekt, zachęcam Cię do napisania o tym w dziale DIY 🙂 

@Erykos witam Eryku, też cieszymy się że tu trafiłeś 🙂 

@VisualLab witam Lucjanie na forum Forbota 🙂 

@Szymon3108 witam serdecznie, po nicku zgaduję że Szymon. Fajnie, że tu trafiłeś 🙂 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...