Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@keram167 witam Cię Marku na forum 🙂 Doceniam zapał z jakim do nas przyszedłeś, oby został jak najdłużej 🔥 Może napisz coś o tym co robisz z Teensy - płytka dość znana ale (rak mi się wydaje) przez dość wysoką cenę nieużywana, więc byłaby okazja z pierwszej ręki dowiedzieć się co można z tym zrobić 🙂 Pozdrawiam

Witam serdecznie pasjonatów automatyki,

Po długich latach pracy w informatyce wracam do korzeni - automatyki. Mam nadzieję szybko zrealizować swój pierwszy projekt wykorzystujący Raspberry Pi, potem może będzie następny, dużo poważniejszy 🙂 

@slawomis witam serdecznie na forum 🙂 koniecznie pochwal siętym projektem.

@Dustek fajnie Dustinie że się przedstawiłeś, pochwal się swoimi projektami i życzę Ci dalszych sukcesów 🙂 Powodzenia!

(edytowany)
4 godziny temu, VisualLab napisał:

Przecież napisał, że chemik a nie fizyk 🙂 Jeśli chemik, to raczej Kekulé.

Zobacz sobie taki serial jak "breaking bad" to zrozumiesz o co mi chodzilo😜 (polecam, jeden z najlepszych seriali w historii)

Edytowano przez farmaceuta
46 minut temu, farmaceuta napisał:

Zobacz sobie taki serial jak "breaking bad" to zrozumiesz o co mi chodzilo😜 (polecam, jeden z najlepszych seriali w historii)

Nie każdy lubi tzw. "tasiemce". Mnie na ogół działają na nerwy. W każdym razie z opisów wynikałoby, że chodzi o ksywę jednego z bohaterów tego serialu? Tak? 🙂 Tylko, że scenarzyści serialu spitolili ksywę. Jakie to typowo "hamerykanskie" (nieuctwo, jakby ktoś nie załapał). Bardzo charakterystyczne dla większości amerykańskich filmów. Mogliby czasem dać scenariusz do przeglądnięcia jakiś bardziej ogarniętym ludziom (np.: "Dzień niepodległości"). Pomijam już tzw. "oglądadła" przepakowane CGI (Marvel'e, DC, itp. gnioty). Ale zdarzają się czasem amerykanom chlubne wyjątki, gdy akurat jakaś "wierchuszka" nie naciskała polit-poprawnie.

• Lubię! 1
1 godzinę temu, farmaceuta napisał:

Jakoś tak podobizna głównego bohatera tego serialu ("Breaking bad") dziwnie skojarzyła mi się z głównym bohaterem pewnej serii gier ("Half life"). I zdaje się nie tylko mnie:

https://i.ytimg.com/vi/YfwbBloD-AQ/hqdefault.jpg

http://www.notzombies.com/wp-content/uploads/2011/07/half-life-breaking-bad.jpg

Wystarczy wpisać w wyszukiwarce Google: "Half life Breaking bad".  Być może to wcale nie jest przypadek ani przywidzenia internautów 🙂

Witam wszystkich

Mam na imię Maciek, mam 26 lat, mieszkam na północy Polski. Nie ciągnęło mnie nigdy specjalnie do jakichkolwiek zabaw z prądem, ale od jakiegoś czasu mi się to zmieniło po zdaniu sobie sprawy, że to przecież nie może być bardzo trudne, przynajmniej te podstawowe zagadnienia. Pierwszym wynikiem wyszukiwania pt. "Podstawy elektroniki" był właśnie zestaw dla początkujących, który prawie bez zastanowienia kupiłem i mam zamiar czegoś się z tego nauczyć.

Pozdrawiam forumowiczów

• Lubię! 1
(edytowany)

Witam. Mam na imię Paweł, mam prawie 29 lat. Znalazłem kurs elektroniki i tak też po zakupie zestawu trafiłem na forum. 

Jestem totalnym nowicjuszem jeżeli chodzi o elektronikę. 

Pozdrawiam

Edytowano przez pawel99970
  • Lubię! 1

Witam, nie jestem już nowy, piszę ponownie przywitanie. Elektronika stała się nowym hobby i dziedziną nauki. W chwili obecnej jestem na końcowym etapie TC. Miałem teraz plany kontynuować Adruino, ale wyszło inaczej ze względu braku pakietu mistrza Adruino będę teraz uczyć się lutowania. Bardzo podobają mi się wasze kursy. Po nauczeniu lutowania zamierzam kontynuować naukę programowania mikrokontrolerów m. in. Adruino, AVR i STM32 pozdrawiam.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...