Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Witam wszystkich,

Mam na imię Paweł i do młodych już nie należę ;) 56 lat. Od dziecka elektronika. Trafiały się jakieś naprawy RTV ale jedynie amatorsko. Zawodowo zająłem się akustyką. Ale ta elektronika cały czas gdzieś mi towarzyszy. Arduino ciekawiło mnie od dawna w sensie "cóż to takiego". Trafiłem na ten kurs i mam pierwszy zestaw. . No zobaczymy :) 
Programy pisałem w BASIC i to było daaawno...;)

Edytowano przez Pawel56
Rozwiązany problem. Mój błąd;)
  • Lubię! 1

@Pawel56 cześć Paweł, witam na forum 🙂 Gwarantuję, że mamy tutaj również starszych użytkowników! Mam nadzieję, że nasze kursy będą pomocne. Powodzenia w nauce programowania Arduino!

• Lubię! 1

Cześć wszystkim Forumowiczom

Elektronika interesowała mnie od wielu lat, ale podchodziłem do zagadnienia od strony użytkowej, jak większość ludzi. Nie interesowałem się tym co jest w środku, tylko tym co mogę uzyskać. Teraz jednak mi to nie wystarcza i chcę poznać jak i dlaczego działa. Od kilku dni jestem posiadaczem podstawowego zestawu elementów przy pomocy którego będę mógł, mam nadzieję, zbudować i przetestować różne układy oraz poznać zasady ich projektowania.

Nie mam określonego obszaru, który mnie szczególnie interesuje, ale myślę, że w miarę nabywania kolejnych umiejętności i oglądania tego co robią inni pomysły same przyjdą do głowy.

• Lubię! 1

Cześć wszystkim!
Jestem Piotrek, mam obecnie 29 lat i długo orbitowałem wokół zagadnień robotyki - czy to na studiach czy też w pracy. Robiłem już wcześniej kursy Arduino, teraz zabrałem się za kurs STM32.

Cześć. Witam wszystkich.

Mam na imię Wojtek. Mam 15 lat. Jestem początkującym który chce poznać zagadnienia związane z elektroniką.

Liczę na waszą pomoc w ewentualnych moich problemach.

Pozdrawiam.

• Lubię! 1

Zaczynam przygodę, nie mam pojęcia o elektronice, jako dziecko coś kupowałem i lutowałem ze składnicy harcerskiej.... Teraz wracam i chcę sobie trochę dom pouzbrajać w pomocniki różnej treści 🙂

• Lubię! 1

witam, jestem arek, mam 47lat, od najmlodszych lat otoczony bylem elektronika i informatyka, przez ojca ktory byl radiotechnikiem, teraz po wielu latach przerwy wracam do starego hobby...

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...