Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Dzień dobry 🙂

Nazywam się Michał ,mam 27 lat. O sobie mogę napisać, że interesuje się elektroniką, programowaniem, modelarstwem, drukiem 3d, mechaniką. Ostatnimi czasy zacząłem interesować się robotami mobilnymi, w szczególności maszynami kroczącymi i mam nadzieje, że znajdę tutaj odpowiedzi na nurtujące mnie pytania 🙂

• Lubię! 2

Cześć wszystkim! Jestem Wojtek mam 38 lat i postanowiłem odświeżyć wiedzę z zakresu elektroniki w praktyce. Kurs który kupiłem (póki co zestaw dla poziomu I) wygląda super i mam nadzieję, że pomoże mi ogarnąć temat i zachęci do dalszej nauki 😉

• Lubię! 2

@mechmichal  witaj Michale na Forbocie 🙂 Z takimi zainteresowaniami to myślę, że sam możesz nas tu czegoś poduczyć 😉 ale pewnie, pytaj - postaramy się pomóc.

@heliolux również serdecznie witam Cię Wojtku na naszym forum 🙂 Dobrze, że masz takie plany, elektronika to naprawdę pasjonujące zajęcie. Powodzenia!

• Lubię! 1

Cześć,

Jestem Artur. Od ładnych paru lat chciałem zacząć się hobbistycznie "bawić" z RPi i w końcu się udało! 😀 Mam nadzieję, że uda mi się zrobić coś fajnego.

Pozdrawiam serdecznie!

• Lubię! 2

Mam 62 lata, zaczynałem od ABC Radioamatora Czesława Klimczewskiego, potem 3 czy 4 tomowe wydanie Elektronika Łatwiejsza Niż Przypuszczasz niemieckiego autora, ale kolej, lokomotywy, to dla mnie była największa pasja. Pojawiły się komputery to pchnęło mnie w świat informatyki. Upadek PKP, rozczarowanie. Przez 20 lat serwisowałem drukarki laserowe. Teraz przez różne dzieje kończę swoją karierę pracowniczą w środowisku głupoty, ignorancji, braku doświadczenia jaką jest współczesna kolej. Nie wiem czy dotrwam psychicznie do 65 lat aby przejść na emeryturę. Trzeba po powrocie z pracy odreagować się. To ma być powrót do elektroniki razem z moim 11 letnim wnukiem. 

• Lubię! 2

@MirekNiedziela witam serdecznie! Z tergo co czytam rozumiem, że masz sporo za sobą. Dobrze jest zająć się czymś twórczym i elektronika jest właśnie dobrym hobby. Powodzenia i dużo zapału 🙂 

• Lubię! 1

Cześć Wszystkim!
Jestem Tomek, od ponad 20 lat pracuję w IT, zajmowałem się administracją serwerami Unix/Linux sieciami, bezpieczeństwem, itp. Od kilku lat pracuję w technologiach chmurowych co mnie przywiodło do zainteresowania się tematem IoT, a co z kolei doprowadziło mnie tutaj. Wczoraj dotarł do mnie właśnie pierwszy zestaw Arduino no i zaczynam 🙂 Mam kilka pomysłów co chciałbym zrobić, zobaczymy jak pójdzie 🙂

• Lubię! 2

@JelitWypatrosz cześć Grzesiek, witam na Forbocie i życzę udanych eksperymentów z elektroniką!

@kapekto1 cześć Tomek, witaj na forum 🙂 Arduino to ciekawa platforma, na pewno ten temat Cię wciągnie. W razie problemów pytaj śmiało na forum.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...