Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć,
Człowiek, gdy się nie rozwija to się cofa dlatego kupiłem zestaw do nauki elektroniki, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. 40 lat na karku z zawodu Logistyk.

Zobaczymy co z tego wyniknie...😆

Pozdrawiam wszystkich

Cześć,

jestem Rafał, mam 27 lat od kilku lat zawodowo zajmuję się programowaniem lecz nigdy nie miałem styczności z elektroniką oraz programowaniem niskopoziomowym i teraz nadszedł czas aby nadrobić te zaległości 🙂

Zrobiłem już kilka projektów z raspberry (4, Zero, Pico) lecz wszystko na płytkach stykowych, czas w końcu nauczyć się lutować więc założyłem tutaj konto po zakupieniu takiego zestawu do nauki sygnowanego Forbot.

Pozdrawiam.

• Lubię! 1

Dzień dobry, cieszę się, że będę mógł uczestniczyć w tak zacnym forum. Nauczyciel Informatyki i IT w LO. 39 lat "przy tablicy", służę doświadczeniem dydaktycznym. Szukam tematów i pomysłów dla uczniów nie-informatyków i nie-elektroników. Pozdrawiam wszystkich. 

• Lubię! 2

@VonPredel witam Rafale na naszym forum 🙂 fajnie, że podejmujesz nowe wyzwania. Zachęcam Cię do pochwalenia się swoimi projektami.

@Grzepa witam serdecznie, miło mi przywitać kogoś z doświadczeniem. Zachęcam do aktywności 🙂 Pomysłów w internecie jest mnóstwo, na naszym forum są działy z projektami i robotami, które mogą służyć za inspirację. 

Witam. Mam na imię Leszek (60l) bardzo się cieszę ,że takie strony www i kursy istnieją. Pragne poznać podstawy elektroniki w tym Arduino  i RASBERY PI, a wiedzę wykorzystać do budowy domowego symulatora lotu i małych projektòw domowych. Pozdrawiam Leszek

• Lubię! 2

@Tedi99 witam Leszku na naszym forum 🙂 powodzenia w realizacji swoich celów.

@no__name witam Michale na Forbocie 🙂 również pozdrawiam z pomorza.

@piotrtrz witaj Piotrze! W samochodzie jak najbardziej może się przydać, na pewno zrozumiesz pewne procedury, w które niekoniecznie trzeba wnikać ale działają - np. czy kolejność połączeń z akumulatorem ma znaczenie 😉 I oczywiście wiele głębszych tematów już typowo z elektroniki. Powodzenia!

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...