Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich

Znalazłem się tutaj , gdyż jako młody chłopak jeszcze w podstawówce , interesowała mnie elektronika a teraz widze , że mój syn zabiera się za to samo co ja kiedyś. Pamiętam , że specjalizowałem sie w nadajnikach radiowych na pasmo ogólno dostepne. Moja rozgłośnia radiowa , była słuchana w całym mieście. Wieczne problemy ze sprzetem były na porządku dziennym. Teraz jest dużo łatwiej... Tak więc kupiłem synowi parę gotowych układów i zobaczymy co z tego będzie... Pozdrawiam

• Lubię! 1

@Terg witam serdecznie. Dobrze, że w końcu się udało 🙂 powodzenia w rozwijaniu zainteresowań!

@grzegorzfrankow witam serdecznie na Forbocie 🙂 myślę, że miło widzieć jak syn dziedziczy po ojcu umiejętności. Oby złapał bakcyla, powodzenia!

Siema :) właśnie zaczynam przygodę z "kurs podstaw arduino p1" i "kurs podstaw elektroniki p1" :D moim celem jest zrobienie smart home dla siebie i ogólne nauczenie się programowania

• Lubię! 1

Witam wszystkich.

Zaczynam swoją przygodę z nauką podstaw elektroniki i lutowania. Może dzięki temu z czasem uda mi się wskrzesić samodzielnie kilka starych sprzętów, których szkoda wyrzucać, czy dokonać drobnych napraw w nowszych. Jest na czym się uczyć 😉 A potem może Arduino czy Raspberry. Zobaczymy.

Pozdrawiam.

• Lubię! 1

Witam wszystkich - po 40-tu latach wracam do zainteresowań z młodości, kiedy zacząłem od elektroniki, układów cyfrowych i skończyłem na programowaniu, którym zajmuję się do dziś. Ale o elektronice zapomniałem. Teraz chcę sobie co nieco przypomnieć.

• Lubię! 1

@Seweryn123 witam serdecznie 🙂 to dobrze trafiłeś, w razie problemów postaramy się Ci pomóc.

@rro-pl również serdecznie witam na naszym forum. Powodzenia, masz wiedzę, którą tylko trzeba odświeżyć więc będzie łatwiej 😉 

Witam wszystkich,

Zaczynam przygodę z elektroniką, na początku od pierwszego kursu. Chcę poznać te zagadnienia od praktyki ponieważ są związane z moimi studiami a przez rok zdalnych zajęć nie było okazji. Mam nadzieję że kurs będzie przydatny i wkrótce sam zacznę konstruować pierwsze obwody!

• Lubię! 1
(edytowany)

Cześć. Elektroniką interesowałem się troszkę jako dzieciak, ale nigdy nie poszedł dalej w tym kierunku. Lubię nieco majsterkować, w tym również w elektryce i elektronice. Ostatnio nieco bardziej zacząłem ponownie interesować się elektroniką, gdy odkryłem że grzebanie w tego typu sprzętach sprawia coraz więcej frajdy. Postanowiłem pogłębić swoją wiedzę na ten temat. Przeszedłem ostatnio przez stacjonarny kurs podstaw elektroniki, a później znalazłem również kursy na Forbot. Trochę po głowie chodzą mi studia inżynierskie, ale zobaczymy na ile mocno rozwinie się moje "nowe" zainteresowanie. Mam nadzieję, że sporo nauczę się przy pomocy tego forum. Pozdrawiam.

Edytowano przez Megawat
  • Lubię! 1

Dzien dobry! Chce wszystkich gorąco powitac. Mam na imie Mirek i zaczynam moja przygode z elektronika.zobaczymy co z tego wyniknie:)Wszystkich bardzo serdecznie pozdrawiam.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...