Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@Filipo Cześć, witam serdecznie na forum! 🙂 

Powodzenia z Arduino, myślę że spokojnie sobie poradzisz. Środowisko jest dość, proste a kurs i liczne przykłady ułatwiają pracę.

Witam wszystkich.

46 letni świerzak który od dwóch tygodni nie może oderwać się od późno odkrytego Arduino i programowania w C++. Z elektroniką do czynieenia miałem kiedyś i to mało, na razie przerobiłem kilka kursów na Forbot i walczę testując całe mnóstwo czujników 😄

• Lubię! 2

Cześć, mam na imię Tomasz.

Mam 41 lat, jestem nauczycielem przedmiotów humanistycznych, mieszkam na Śląsku.

Dzięki znajomemu informatykowi stałem się posiadaczem RPi - no i postanowiłem je jakoś ogarnąć 😉

Mam nadzieję, że forum i kurs mi w tym pomogą.

Pozdrawiam 🙂

• Lubię! 2

@marboz witam na forum! Cieszę się, że tu trafiłeś. Faktycznie Arduino to ciekawe hobby. 😉 

@xtk cześć Tomku, również Ciebie serdecznie witam na forum! 🙂 Ciekawe zestawienie pracy i zainteresowań, powodzenia w nauce.

Witam.

Mam 69 lat, jestem inżynierem elektrykiem (praktykującym) i mam zamiar wreszcie zająć się tym o czym od dawna marzę, ale nigdy nie miałem na to czasu.

Serdecznie pozdrawiam.

• Lubię! 2

Cześć! Tutaj Marcin. Mam 38 lat. Elektronika i kodowanie to moje hobby. Koduję głównie w języku C. Lubię poznawać wszelkiej maści mikrokontrolery i stosować je gdzie tylko się da. Obecnie robię pierwsze kroki z VHDL i FPGA. Oprócz tego lubuję się w komputerach domowych ubiegłego wieku. Dema, gry, soft i wszystko co jest retro nastraja mnie pozytywnie - zupełnie jak widok dwóch magicznych pasków na ekranie strojenia głowicy w magnetofonie od C64.

• Lubię! 2

Siemka, konto jest dzielone, ja znam się trochę na elektronice,ale mój kumpel nie chcę go trochę poduczyć.

Dostałęm jakies kody z rezystorami itp. wpisałem je i mi kazało zaznaczyc jakieś rzeczy, co jak zaznaczyłem źle?

• Lubię! 2
Dnia 3.03.2020 o 00:05, Jaroodd napisał:

Cześć!

Szukałem bardzo podstawowych informacji o Arduino, bo chciałbym od czegoś zacząć. 

No dobra. Zacząłem. Pierwszy projekt zrobiony dosłownie na kolanie, zaraz po rozpakowaniu paczki 🙂

IMG_20200311_202015.thumb.jpg.94458411a3ea68d8fb48f661ff09abaf.jpg

• Lubię! 1

@AndrzejP Cześć Andrzeju, witam serdecznie na forum! 🙂 

@Bober1234 Witam na forum!

13 godzin temu, Bober1234 napisał:

konto jest dzielone, ja znam się trochę na elektronice,ale mój kumpel nie chcę go trochę poduczyć.

Jest to zgodne z regulaminem, acz niepolecane.

13 godzin temu, Bober1234 napisał:

Dostałęm jakies kody z rezystorami itp. wpisałem je i mi kazało zaznaczyc jakieś rzeczy, co jak zaznaczyłem źle?

Z tego co piszesz wydaje mi się, że chodzi Ci o etap gdzie zaznaczasz posiadane zestawy. Z tego co widzę masz zaznaczony zestaw do podstaw elektroniki i nic poza tym. Ten wątek służy do przywitań więc jak uznasz to załóż proszę osobny temat.

Witam

Mam na imię Przemek, zainteresowanie elektroniką spowodowane jest drobnymi naprawami urządzeń domowych. Chciałbym poszerzyć swoją wiedzę a kurs forbot opisuje zagadnienia przejrzyście i zrozumiale, może uda mi się zainteresować dzieci elektroniką. Szkoła niestety wpycha wiedzę niejako na siłę bez praktyki a tutaj mogę każdy temat wypróbować co sprawia że temat elektroniki staje się bardziej ciekawy.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...