KD93 Marzec 1, 2010 Udostępnij Marzec 1, 2010 Nie za bardzo wiem o co ci chodzi. Jeżeli o to aby trafić wiertłem w "pole", to warto sobie zrobić mały punktak z jakiejś śrubki, wiertło potem samo wpadnie w napunktowany otwór. A jeżeli chodzi ci o to, że miejsce pod układ scalony się "rozjechało", tzn. pola nie pasują pod nóżki, to polecam zainteresowanie się programem Eagle do projektowania płytek i metodą termotrasferu. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Maciek_65 Marzec 8, 2010 Udostępnij Marzec 8, 2010 Hej, super robot. Mógłbyś zapodać płytkę do niego, twoja jest zgrabnie "ujęta" ... 😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
michal87 Marzec 8, 2010 Udostępnij Marzec 8, 2010 witam robot swietny 🙂 czy moglbys zamiescic tutaj kod swojego programu w delphi ewentualnie napisac jakis artykuł o programowanieu bluetouth w delphi? bardzo by mi sie przydalo - mysle ze nie tylko mi 😃 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Dżony Marzec 14, 2010 Udostępnij Marzec 14, 2010 mam jeszcze jedno pytanie: co należy wysłać w programie do sterowania robotem żeby nawiązać połączenia z BT?? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
mictronic Maj 14, 2010 Udostępnij Maj 14, 2010 W czym rysowane te opisy ładne ? 🙂https://www.forbot.pl/forum/upload_img/obrazki/IMG_4b80f57abc83f2075.jpg Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
luki.mati Maj 15, 2010 Udostępnij Maj 15, 2010 Świetny robot !!! Zaraz się zabieram za budowę czegoś podobnego!!! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Maj 15, 2010 Udostępnij Maj 15, 2010 W czym rysowane te opisy ładne ? Paint pewnie 😃 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Maj 15, 2010 Udostępnij Maj 15, 2010 Ja bym się skłaniał ku PS'owi/gimpowi. Paint nie wyrównuje krawędzi. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Maj 15, 2010 Udostępnij Maj 15, 2010 Przecież żartowałem BoBBy. Całkiem możliwe że Gimp, to chyba najlepszy graficzny program za free jest (a szczególnie warstwy, kocham je 😃). Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
sa12sasuke12 Wrzesień 8, 2010 Udostępnij Wrzesień 8, 2010 Dobrze omija przeszkody.dosyć szybki. i zajęło ci czasu zbudowanie??? 😉😎 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mog123 Wrzesień 8, 2010 Udostępnij Wrzesień 8, 2010 no, zajęło mu czasu. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
marciu11 Listopad 28, 2010 Udostępnij Listopad 28, 2010 Świetnie wykonany robot. Moje pytanie dotyczy wykonania płytki. Czy wykonana za pomocą termotransferu, czy jakąś inną technologią? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Listopad 28, 2010 Udostępnij Listopad 28, 2010 marciu11: Płytki robione termotransferem "na żelacho" wytrawiane w B327 czy jakoś tak 😉 Polecam przeczytać temat przed zadaniem pytania! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kamilok1965 Grudzień 2, 2010 Udostępnij Grudzień 2, 2010 Sorki za lekki odkop, ale mam prośbę. A nawet kilka. Właśnie mam zamiar zbudować robota też na ATmega32. Mirekk36, czy mógłbyś: 1.Umieścić program do procka, ale nieskompilowany, bo chciałbym od Ciebie podejrzeć kilka rozwiązań 😅 2. Przyłączam się do prośby kolegi Michal31, o umieszczenie programu na PC (ten w Delphi, też nieskompilowany) 3.Co to za elementy, do czego służą i do czego są podłączone?(zaznaczone na czerwono) Sorki za tak dużo pytań. Z góry dzięki za odpowiedź. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Nawyk Grudzień 2, 2010 Udostępnij Grudzień 2, 2010 3.Co to za elementy, do czego służą i do czego są podłączone?(zaznaczone na czerwono) Są to kondensatory, służą do "filtrowania" zakłóceń (zwierania składowej zmiennej do masy) i podłączasz je między VCC i GND. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »