Skocz do zawartości

Obiecujące technologie

Pomocna odpowiedź

9 godzin temu, Harnas napisał:

Istnieją już usługi typu "quantum computing as a service".

Tego nie wiedziałem, ciekawe 🙂

Ostatnio znajomy podesłał mi stronę infinitysav, jak dla mnie dumni odkrywcy perpetum mobile, gość podłącza silnik do gniazdka, silnik napędza generator, odpina od gniazdka i generator zasila silnik i masę innych sprzętów uzyskując 300% energii elektrycznej z energii eklektycznej. Co o tym sądzicie?

20 minut temu, ethanak napisał:

A mi kolega podesłał ostatnio filmik pokazujący jak za pomocą aplikacji można kontrolować zaszczepioną osobę:

Wielce inspirujący 🙂

tylko ten program był trochę niedopracowany 😉

(edytowany)

Ja osobiście chcę w przyszłości tworzyć w pełni zautomatyzowane protezy rąk czy nóg dla osób które te części ciała straciły czy to w wypadku czy z powodu amputacji. Dzisiaj już powstają prototypy jednak zakres ich działania jest bardzo niewielki. Osoba kontrolująca ma problem z jednoczesnym kontrolowaniem protezy i wykonywaniem innych czynności np. chodzenie trzymając coś za pomocą protezy dłoni. 

Edytowano przez Rael
Dnia 12.12.2020 o 13:46, deshipu napisał:

od lat powtarzają się te same obietnice, które się jakoś nie spełniają

Aż mi się skojarzyła grafika sprzed wielu lat (wpis z 2013)

• Lubię! 1

Ja pamiętam, jak wiele lat temu na tym forum ktoś pisał (parafrazując), że roboty z Boston Dynamics nigdy nie będą mogły pracować bez uwięzi, bo nie ma szans, aby mogły być sensownie zasilane za pomocą akumulatorów noszonych na swoim pokładzie. Muszę tego poszukać 😉

• Lubię! 1
(edytowany)
12 godzin temu, Treker napisał:

Ja pamiętam, jak wiele lat temu na tym forum ktoś pisał (parafrazując), że roboty z Boston Dynamics nigdy nie będą mogły pracować bez uwięzi

Coś było, ale wcześniej jak Atlas wisiał nad bieżnią też coś było, tylko ten filmik chyba usunięty 😞

?

Edytowano przez Gieneq

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...