Skocz do zawartości

Walentynkowe serce na ESP32C3 Xiao regulowane PWM

patrycja_

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

(edytowany)

int8_t dir = 1;

for(;;){ // main loop

if(light_intensity == 255)dir = -1;
  if(light_intensity == 0)  dir =  1;
  light_intensity += dir;
  analogWrite(led_pin,light_intensity);
   delay(10);
}

Można łatwiej. Przetestuj tę wersję

Edytowano przez _LM_
  • Lubię! 2

Bardzo piękne serduszko. można by ulepszyć stosując ledy rgb. Mieniło by sie wszystkimi kolorami. Pole do ulepszeń zapewnia też zastosowanie procesora esp32. Można by sterować serduszkiem zdalnie przez BT lub wifi.

Co do lutownic, to bezkonkurencyjne są w tej chwili lutowanice z grotami T12. Odkąd mam taką https://toya24.pl/product-pol-10018773-STACJA-LUTOWNICZA-NA-GROT-T12-Z-WYSWIETLACZEM-LCD-Z-FUNKCJA-AUTOSLEEP-O-MOCY-75W.html, żadna inna nie wchodzi w rachubę. Pewnie można ją taniej upolować na Ali.. lub Ale...

Mam jeszcze taką do podręcznego etui z narzędziami. Potrzebny jest zasilacz 24V 75W, ale przy 12V też działa, tylko wolniej się grzeje i gorzej uzupełnia ciepło.

A w ogóle to cieszy że w gronie konstruktorów pojawiła się Pani konstruktor, bo większość to panowie. Jeździłem kiedyś na takie zjazdy techniczne, gdzie zawsze był konkurs dla młodzieży z lutowania i uruchamiania zestawów na czas. Zawsze wygrywały dwie siostrzyczki albo jedna albo druga. Tatuś krótkofalowiec zadbał o techniczną edukację córek od najmłodszych lat.

• Pomogłeś! 1

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

2 minuty temu, ethanak napisał:

@aimeiz nie przesadzaj z tym esp32 - robiłem bardziej skomplikowane rekwizyty na attiny13.

Jak tylko wskazałem na możliwości rozbudowy projektu dzięki temu, że Autorka użyła procesora Seeed Xiao ESP32-C3.

Oczywiście że ten projekt można zrobić na attiny13.

• Pomogłeś! 1

@aimeiz bo tu jest taki problem... używałem dawno temu pewnej aplikacji na pentium 200 i 256 MB RAM. Dzisiaj ta apka (najnowsza wersja) miała problem z I3 1.2GHz i 4GB RAM...

Tyle o różnicach między a13 i xiao c3

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.