Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Nie powiem robi wrażenie 😃 ale z tego co widzę to na zawodach zamocowałeś Sharpy 340k ??

Tylko dlaczego ??? nie udało się odpalić czujników z diod i odbiorników ???

Dlaczego uważasz ze idiotyczne ?? skoro diody są tego samego typu i parametry mają bardzo zbliżone to wg. mnie nie powinno być większych problemów ???

Zakładając ,że wyślesz paczkę "danych" i sprawdzasz kolejne odbiorniki to któryś powinien zauważyć przeszkodę a i zarazem mniej obciąża procek generowanie paczek dla poszczególnych diod.

No i fakt faktem po testach się zdziwiłem nawet ekranowanie SFH i diod nic nie daje :/ tylko czemu :/ może dlatego że miałem diody o szerokim kącie świecenia ?? A na koniec usmażyłem 2 SFH i 4 diody i testy się skończyły.

Mam jeszcze pytanie jak się sprawują te Sharpy 340k tak szeroko rozstawione, widza obiekt na środku nie masz martwej strefy??

• 3 tygodnie później...

IMG_4f1a92efbf6a68488.jpg

Powoli powracam do projektu, w międzyczasie w sumie bawiąc się kilkoma innymi 🙂 PCB do zaprojektowania na nowo, model 3d dokończyć.

Raczej pod względem mechanicznym zmiany delikatne - metalowe mocowania silników, 2pcb zamiast 3ech (tym samym zapewne pojawi się jednolita górna pokrywa, zamiast dwóch oddzielnych). Głównie zmiany mają zajść w elektronice - silniki prawdopodobnie równolegle stronami, mostek na mosfetach, tylko 340K, a jak starczy miejsca to postaram się władować BTMa do komunikacji i programowania - to tak z ważniejszych zmian.

• 7 miesiące później...

O ile Hornet powstanie, to będzie wyglądał inaczej:

na razie jednak pracuję nad innym, nowocześniejszym minisumo (monolitycznym, klapki to przeżytek), który miejmy nadzieję będzie w stanie stawić czoła nowym, szybkim "żelazkom" - wyzdradzę, że czujniki to ani nie sharpy, ani sfh/tsopy i powinien dysponować zdecydowanie większą prędkością i momentem niż większość ms na pololkach 30:1/50:1 😉 Nie chcę jednak zapeszać, dlatego więcej informacji nie zdradzę.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...