Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Estetyczne wykonanie 🙂. Co do tego modułu światłoluba, to zamiast kolejnej płytki z elektroniką dodałbym po prostu fototranzystory do płytki z mikrokontrolerem (ofc. w odpowiedni sposób), a tryb pracy robota zmieniał za pomocą switcha. ATM.... hmmmm trudne 😋 kolpletnie nic mi do głowy nie przychodzi.

Atomowy Turborobot Modułowy 😋 Gratuluję ukończonej konstrukcji, wrzuć jakiś filmik jak działa. Teraz wykombinuj tak, żeby nie przepinać kabelków, masz µC na pokładzie więc wystarczy jakiś tact switch.

Na razie nie poradziłbym sobie z programem do takiej kombinacji. Ale jestem w trakcie nauki bascoma, więc może kiedyś 😃

Też lubię te kółka 🙂 Tak masz rację, piankowe. Kupiłem je na tej stronie od jakiegoś gościa. Jest taki dział, nie pamiętam jak się nazywa. Chyba kupię sprzedam zamienię oddam 😅

Takie kółka są do dostania w niemal każdym sklepie modelarskim, pytaj o "koła do podwozia jak od Wicherka", widziałem piankowe (do b. lekkich modeli samolotów - jakieś 10zł za dwie sztuki maks) oraz gumowe (nieco droższe i cięższe).

Do autora - bardzo się cieszę, że moje artykuły Ci w jakimś stopniu pomogły i gratuluję udanej konstrukcji 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...