Skocz do zawartości

Bugi na forum bądź stronie

Pomocna odpowiedź

To ja mam takie głupie pytanie: gdzie są te kalkulatory? Nigdzie na stronie nei widzę linka, a żeby były użyteczne, powienien być w widocznym miejscu.

Link był, ładny pogrubiony w nagłówku, ale teraz jest tam link do leksykonu. Strona ze skryptami będzie teraz przebudowana przez nowe prace, które napłynęły. Gdy wszystko ruszy od nowa, pojawi się więcej informacji o tych skryptach 🙂 www.dodatki.forbot.pl

• 2 tygodnie później...

Nie wiem czy to bug, działanie zamierzone, czy może problem z Chrome'em, ale na obu moich komputerach w zasadzie nie działa funkcja pamiętania logowania. Gdy zaloguję się na forum rano, to mam szansę do wieczora pozostać zalogowany. Ale następnego dnia zawsze muszę się logować ponownie. Jakieś rozwiązanie?

SOA#1

Przejrzyj ustawienia Chrome co do automatycznego usuwania plików cookie. Spróbuj dodać wyjątek dla Forbota. (Ustawienia->Pokaż zaawansowane->Prywatność->Zarządzanie treścią) Na innych serwisach też tak masz? Korzystasz z Chrome zalogowany na swój profil Googlowski?

Mam stałe IP (ale to raczej nie IP, bo przecież komputer mam za routerem), chrome'a podpiętego pod konto gugla, ciasteczka oczywiście łapczywie pożeram i ich nie usuwam, problem nie występuje na żadnej innej stronie, chociażby na fejsie ostatnio logowałem się kilka miesięcy temu, po zainstalowaniu systemu.

Dunno, sprawdzę na IE 🙄

edit: O mamo, IE to jest jakiś szatański pomiot, nawet nie potrafi obsłużyć stałej szerokości strony i rozciągnął wszystko na pełny ekran...

Korzystam z Chrome i nie mam takich problemów. Zapytam dla pewności. Zaznaczasz checkboxa przy logowaniu, który odpowiedzialny jest za pamiętanie logowania?

• 2 tygodnie później...

Wydaje mi się, że jak na jednym komputerze się zalogujesz, a potem na drugim, to ten pierwszy gubi sesję i następuje wylogowanie. Korzystam z Chrome na dwóch komputerach, przeplatam pracę, raz tu raz tu, no i przez to muszę chyba przy każdej zmianie się zalogować. Ale musiałbym sprawdzić dokładnie.

Teoretycznie wszystkie "zabezpieczenia", które mogłyby powodować gubienie sesji są w tej chwili wyłączone.

• 4 tygodnie później...

Takie małe "ale" odnośnie działu "Robotyka - wiadomości" i konieczności akceptowania pojawiających się tam tematów.

Otóż - jeszcze przed zaakceptowaniem takiego, tytuł i link wyświetlają się w nagłówku forum (w prawym górnym rogu). Niby nic, ale "nie działający" link trochę może irytować, a ponadto daje to możliwość do pewnych nadużyć - w końcu całe to moderowanie nie jest ot tak sobie, prawda?

• 5 tygodnie później...

Ostatnio znalazłem pewien dość irytujący błąd: Otóż będąć na wyjeździe i korzystając z neta bezprzewodowego zauważyłem, że niektóre reklamy flashowe na okrągło pobierają zawartośćz forum i biorą w ten sposób około 2Mb/s transferu! Normalnie bym się tylko nieco zirytował, ale przy mocno ograniczonym transferze takie marnotrawstwo jest niedopuszczalne. Pomaga użycie Adblocka, ale nie leży to w interesie forum.

Możesz wskazać o jakie reklamy chodzi? Flashowych jest kilka i od kilku dostawców. Możliwe, że któraś jest źle zapętlona. Jak sam wiesz, ciężko to zauważyć pracując na normalnym internecie. Same reklamy są dość lekkie + są cachowane... Potrzebuję więcej szczegółów, aby się temu przyjrzeć 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...