Skocz do zawartości

Robotic Arena 2012

Pomocna odpowiedź

Co do tego o czym pisał danioto, to myślę, że to był raczej skrót myślowy, wynikający z zastosowania takiej "sześciennej" foremki do mierzenia wymiarów robotów niż rzeczywisty zamysł i raczej twórca regulaminu nie będzie się wykłócał o dokładne rozumienie tego zapisu. 🙂

Co do frekwencji w sumo, to myślę że to od dawna zastanawiało wiele osób i dla mnie pozytywnym zaskoczeniem była 12-ka na ostatnich zawodach. 🙂 Znając kilku konstruktorów, mogę powiedzieć, że problemem jest czasem odległość do Wrocławia lub, że tak powiem, życie 🙂, ale jestem pewien, że frekwencja w sumo urośnie o kilkaset procent, zważywszy np. na brak zarejestrowanych robotów z pewnej znanej grupy stacjonującej w pewnym dużym mieście na "O" - myślę, że po prostu zapomnieli się zarejestrować lub po prostu przeczuwali (tak jak ja 🙂, że rejestracja będzie przedłużona. 🙂

kiedy będzie dostępny harmonogram? na stronie jest napisane, że będzie kilka tygodni przed zawodami, a zostało już raczej kilka dni, a nie tygodni...

A mi jest żal że nie pojadę. Tzn możliwość pojechania jest, ale nie mam z czym bo studia zawaliły mnie robotą 😋 A nie chce wystawić wallfollowera w micromousie

A co jeśli nogi i fragment korpusu Black Irisa opowiedziały głowie jak fajnie chodziło się po Wrocławiu i głowa będzie teraz smutna? No a na co komu smutna głowa robota...

Szkoda, że nie udało się skończyć myszy. Gdybyś jednak miał okazję i chęć przyjechać - z robotem, czy bez, zapraszamy serdecznie 🙂

kiedy będzie dostępny harmonogram? na stronie jest napisane, że będzie kilka tygodni przed zawodami, a zostało już raczej kilka dni, a nie tygodni...

Niefortunny zapis, jeszcze sprzed wakacji... myślę, że harmonogram pojawi się jeszcze dzisiaj.

Ja się wybieram ze starymi robotami, więc raczej rekreacyjnie. Ktoś musi rozdać te wszystkie gadżety 😉

Ja się wybieram bez robotów, więc jeszcze bardziej rekreacyjnie. Ktoś musi pomóc Trekerowi rozdać te wszystkie gadżety 😉

UWAGA, UWAGA!

W imieniu organizatorów zawodów Robotic Arena 2012, chciałbym z przyjemnością poinformować, że przygotowaliśmy dla Was niespodziankę. Po wielu godzinach rozmów z zawodnikami, postanowiliśmy uruchomić nową kategorię, kategorię, która powinna zmienić bieg wydarzeń, sprowadzić rozgrywki Minisumo na zupełnie nowy tor, kategorię o jakże wymownej nazwie: Minisumo Enhanced.

W erze konstrukcji coraz szybszych, lepiej oczujnikowanych, które są w stanie przemierzyć długość dohyo w ułamku sekundy i "ogarnąć wzrokiem" całą jego przestrzeń, ring o średnicy 77cm dla dwóch robotów mierzących po 10cm staje się coraz mniejszy. W takich warunkach nie ma mowy o jakiejkolwiek bardziej zaawansowanej taktyce niż "znajdź i zabij". Nie ma czasu ani miejsca na przeprowadzanie odwrotów, uników, planowanie ataku.

Stąd zrodziła się idea rozgrywania walk minisumo na ringu sumo. Podczas tegorocznej edycji Robotic Arena rozstanie ona wprowadzona w życie. Czy się sprawdzi, czy nie? Zobaczymy. Na pewno będzie to doskonała okazja do wymiany doświadczeń, nowych przemyśleń i spostrzeżeń, tak by za rok przyjechać dobrze przygotowanym.

By w niej wystartować wobec robota stawiane są dokładnie takie same wymagania jak w przypadku standardowej kategorii minisumo. To czy przygotujesz go programowo do nowych możliwości, jakie daje duży ring, czy nie, zależy wyłącznie od Ciebie. Wszystkie rozgrywki będą toczone w trakcie eliminacji w trybie pucharowym od 1/8 finałów. Co oczywiste, będzie mogo wystartować w nich jedynie 16 robotów. Jeśli chcesz sprawdzić, jak Twój robot spisze sięw nowych warunkach zarejestruj się! Rejestracja zostanie otworzona dziś (8.12) o godzinie 18 i potrwa 24h.

Z powodu ograniczonej ilości miejsc, dopuszczalne jest zarejestrowanie tylko jednego robota na zawodnika.

Z wyrazami szacunku,
KNR KoNaR

Organizatorzy RA 2012.

Stąd zrodziła się idea rozgrywania walk minisumo na ringu sumo.

No nareszcie ktos to wprowadza w zycie 😃 Już to parę razy proponowałem, będzie zabawa 😃 na przyszły rok robie minisumo 😃

Czy w miejscu gdzie rozgrywane są eliminacje będzie dostępne wifi na przykład przez eduroam?

W miejscu rozgrywania imprezy zarówno eliminacji C13 jak i finałów D20 jest dostępna sieć eduroam jak i otwarta PWR_wifi. C13 powinno być pokrytę zasięgiem w 100% D20 również w dużej części

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...