Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Ajj to coś nie działa, sorki. Ale weź sobie w google wklep eagle cadoft wejdź w stronę eagla, na górze zakładka downloads i libraries i dalej tak jak napisałem.

Ale na stronie eagle cadsoft czy w eaglu ? Dodałeś oczywiście uprzednio bibliotekę do eagla do folderu lbr i użyłeś jej klikając na nią prawym i wybierając z listy "use" albo "use all"?

Eh... Mam, nie znalazłem za pierwszym podejście bo wpisywałem to dtsm a nie to switch-tact.

Teraz mogę dokończyć PCB i niedługo pójdzie do Satlandu.

[ Dodano: 20-05-2013, 20:09 ]

Możecie sprawdzić czy nie ma jakichś błędów?

Nie lepiej jest Ci zrobić płytkę dwustronną a nie kabelkami łączyć tyle połączeń ?

Aha i przejedź płytkę sprawdzaniem, wydaje mi się że jest kilka zbyt blisko idących obok np dioda i ścieżka silnika przy dolnym złączy silnika, wystarczy opiłek metalu przy piłowaniu obudowy i zwarcie gotowe 😉

Płytka dwustronna będzie dużo mniej zawodna niż kabelki, a na zawodach to się liczy.

Pod scalakiem będzie trudno poprowadzić kabelki, a połączenie będzie zawodne

Czyli radzicie dwustronną. No to niech będzie dwustronna, tylko muszę zobaczyć ile to będzie kosztowało bo kasy za dużo nie ma a termin goni.

• 1 miesiąc później...

QUAK zostanie totalnie przeprojektowany. Będzie miał 4 koła zamiast 2 więcej czujników i inny mikrokontroler. Teraz nie będę się nimi zajmował bo wziąłem się za budowę linefollowera, ale za jakiś czas do niego wrócę.

• 7 miesiące później...

Cóż... Czas wrócić do QUAK'a, założenia praktycznie te same co na początku:

-dwukołowa konstrukcja, pololu 50:1 koła na razie solarbotisc,
-mikrokontroler Atmega16,
-2 mostki tb6612,
-4x ktirs0711s,
-4x sharp 40cm

-jak najwięcej SMD, płytka dwustronna,
-akumulator li-pol 2s 500mAh,
-standardowe mocowania do silników,
-obudowe robota spróbuję zrobić z blachy, jak nie wyjdzie to pewnie laminat,

Schemat na dniach, PCB później.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...