Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć wszystkim,

Mam na imię Paweł. Z elektroniką mam niestety niewielkie doświadczenie (ot parę diod, przełącznik i pudełko z bateriami), jednakże bardzo chętnie dokształcę się w tym temacie (kursy z podstaw elektroniki już zaczęte). Uzyskaną wiedzę głównie chcę wykorzystać w celach hobbystycznych do włożenia trochę życia w różne modele nad którymi pracuję w wolnym czasie (obecnie na tapecie statki ze Star Treka 😉 ). Na razie chcę zacząć powoli od prostych schematów oświetlenia ale z czasem kto wie, może w ruch pójdzie Arduino lub inna platforma 🙂

Pozdrawiam,

Paweł.

• Lubię! 1

@Ivan Witaj Pawle na naszym forum 🙂 elektronika w modelarstwie może dużo zmienić, na YT jest sporo filmików w tym temacie, ale tak jak piszesz podstaw elektroniki są tu potrzebne, żeby chociażby model nie stanął w ogni 😉 Powodzenia w nauce!

Cześć wszystkim,

Jestem Olek, trafiłem tutaj przez świetne kursy na stronie. Aktualnie ogarniam sobie instalację inteligentnego budynku, kompletny DIY głównie na Arduino. Pewnie będę miał kilka dylematów z tym związanych więc lepiej zapytać bardziej doświadczonych 😉

• Lubię! 1

@olo_eng witam serdecznie na forum 🙂 Miło czytać pozytywny komentarz na temat kursów, fajnie że też masz z nich pożytek. Powodzenia w budowie instalacji! Jak będziesz już miał coś wykonane to koniecznie pochwal się na forum.

@Tomaholk1 również serdecznie witam 🙂 fajnie, że tu trafiłeś, powodzenia z kursami! 

Hey,

mam na imię Tomek i po długiej przerwie znowu zainteresowałem się elektroniką w kontekście smartnego domu.
Rpi będzie kolejnym mostkiem w moim , otoczeniu,  ale zanim to nastąpi, chciałbym na kursie poznać jego możliwości. 

Pozdrawiam wszystkich serdecznie !!

• Lubię! 1

@Tomasz777 witaj Tomku na naszym forum 🙂 wybrałeś ciekawy temat, na czasie i bardzo szeroki. Powodzenia w nauce, a jak już coś będziesz majstrował konkretnego to zachęcam Cię do pochwalenia się tym na forum 🙂 

Witam serdecznie, nazywam się Adrian i pochodzę z pięknego Gdańska. Na karku 23 lata i sprowadza mnie tutaj chęć rozwijania się w różnych dziedzinach informatyki. Jako, że moja praca inżynierska będzie zawierała w sobie Rpi to zdecydowałem się na zakup pełnego zestawu edukacyjnego, który jak mam nadzieję pozwoli mi przejśc przez ciekawę strefę nieznanych mi jeszcze zagadnień. IoT oraz Smart House to według mnie przyszłość więc czas wziąć to w swoje ręcę!

Pozdrawiam,

Lazur

• Lubię! 2

@Tomek867 witam na forum 🙂 

10 godzin temu, Tomek867 napisał:

pytanie czy kurs podstaw elektroniki to zmieni

Kursy są na tyle przystępne, że powinno się udać. Powodzenia 🙂 w razie problemów śmiało pisz na forum.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...