Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Cześć wszystkim

Już od dłuższego czasu planowałem zająć się nauką elektroniki i robotyki. Szukając jakiegoś dobrego miejsca zaczepienia znalazłem Forbota 🙂  Mam nadzieję, że uda mi się nauczyć czegoś przydatnego. Chciałbym kiedyś móc zaprojektować coś własnego 🙂

Pozdrawiam

Edytowano przez Gloverrin
błąd strony, post wysłał się w trakcie pisania
  • Lubię! 1

Cześć! 🙂

Jestem Adam, lat 24. Z wykształcenia inż. informatyk, aktualnie zajmuję się projektowaniem różnych podzespołów i elementów w Inventorze i AutoCad. Na forum trafiłem kilka dni temu w poszukiwaniu kursów żeby zacząć przygodę z elektroniką i być może pójść w tym kierunku zawodowo 🙂 Z elektroniką nigdy nie miałem styczności ( poza oczywistymi tematami związanymi z informatyką 😛 ) więc najprawdopodobniej często będziecie mnie tutaj widzieć 🙂

Pozdrowionka! 

• Lubię! 1

@Gloverrin witam na forum 🙂 Trafiłeś w dobre miejsce - powodzenia w nauce elektroniki!

@MrFraxis cześć Adam, witam na forum! Życzę udanych eksperymentów z elektroniką. W razie problemów pytaj śmiało na forum 🙂

Witam wszystkich. Ciesze się ze możemy razem się uczyć. Interesowałem się elektroniką od dziecka, w późniejszym wieku moim głównym zainteresowaniem stały się telefony komórkowe, teraz w erze smartfonów i smartdomów chce spróbować swoich sił w tej dziedzinie.

• Lubię! 1

@rbk777 wita serdecznie 🙂 Powodzenia w nauce, smartphony są już zbyt skomplikowane do majsterkowania (porównując ze starą nokią), ale może uda Ci się coś o nich dowiedzieć 🙂

Cześć. Nazywam się Tomek i mam 21 lat. Studiuję na PWr Mechanikę i budowę maszyn. Elektroniką zainteresowałem się, co może szokować, dzięki wykładom na uczelni. Zawsze mnie ten temat odstraszał, bo była to dla mnie czarna magia, ale odkąd trafiłem na ten kurs wiedzę o elektronice przyswajam jak alfabet w podstawówce 😄 Jestem na etapie drugiego kursu elektroniki, ale mam zamiar zająć się arduino. Chcę się uczyć elektroniki, ponieważ po studiach chcę projektować profesjonalne drony używane w celach bezpieczeństwa, wojskowych, strażackich, straży granicznej itp., a wiadomo, że w takich urządzeniach elektronika to duża część całości. Powodzenia dla wszystkich !

• Lubię! 1

Witam jestem Gintek. Dołączyłem do waszej społeczności z myślą że uzyskam pomoc od znawców Arduino. Bo tylko dopiero zaczynam poznawać możliwości tych urządzeń. 

• Lubię! 1

Witam wszystkich,z tej strony Kamil.Trafiłem tutaj przez zakup zestawu do elektroniki,chciałbym pogłębić swoją wiedzę i umiejętności właśnie w tej dziedzinie (:

• Lubię! 1

@ghosttomek witaj Tomku na forum 🙂 

Cytat

Elektroniką zainteresowałem się, co może szokować, dzięki wykładom na uczelni.

Po coś chyba są te wykłady 😄 Niemniej fajnie że masz takie podejście do tego czego się uczysz, to się bardzo chwali i opłaca przy szukaniu pracy 🙂 Powodzenia w nauce!

@Gintek witam serdecznie, fajnie że trafiłeś na forum 🙂 W temacie Arduino na pewno znajdziesz tu coś dla siebie.

@kailos witaj Kamilu na forum 🙂 Dobrze, że chcesz się dowiedzieć czegoś nowego, elektronika jest nie tylko ciekawa ale też bardzo praktyczna. Powodzenia! 

@mmz również serdecznie witam Cię Marcinie na forum! Java to jeden z moich ulubionych języków, acz prawdą jest że niedoskonały. Powodzenia w nauce lutowania, na początku może być ciężko, ale jak z każdym fachem wraz z używaniem nabiera się wprawy. Powodzenia! 

@Aragon368 cześć Rafał, witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką i programowaniem! W razie problemów pytaj śmiało na forum 🙂

Cześć. Z tej strony Filip, mam 22 lata i jestem studentem ostatniego roku Elektrotechniki (specjalność Mikroprocesorowe Systemy Sterowania w Elektrotechnice). W wolnym czasie lubię sobie po majsterkować z Arduino (zaczęło się od kursów na Forbocie już jakiś czas temu😉) a ostatnimi czasy zgłębiam tajniki mikrokontrolerów AVR na których działamy na uczelni.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...