Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich,

Mam na imię Paweł i mam 25 lat. Od małego pasjonuje się komputerami, co wiąże w tym momencie ze studiami o kierunku informatyka w biznesie.

Z racji mojej pasji wszelkie kłopoty ze sprzętem wśród rodziny i znajomych zostawały rozwiązywane przeze mnie. Szło mi to dość dobrze, dlatego od początku roku we własnym zakresie zagłębiam tajniki napraw laptopów i komputerów, a także próbuje sił od 4 miesięcy prowadząc własny serwis.

Zaczynam tu od kursu lutowania, chcąc przejść przez kurs elektroniki, kończąc na jeszcze nie wiem czym 😄 mam nadzieję na rozwinięcie pasji dzięki kursom oraz pomocy innych, bardziej doświadczonych forumowiczów. 

Pozdrawiam wszystkich! 🙂

• Lubię! 1

Cześć Wam, 
Jestem Bartek i mam już 22 lata. Do niedawna  nie bardzo wiedziałem co chcę robić w przyszłości, wtedy trafiłem na kanał Daniela Rakowieckiego na YT, tam zafascynowała mnie naprawa, lutowanie itd. komputerów. Z komputerami jestem bardzo blisko, jednak do tej pory, nie wiedziałem jak się zabrać za takie naprawianie. Dlatego postanowiłem zacząć naukę elektroniki od podstaw :D Będę jeszcze próbował sił z arduino i na pewno będę się uczył lutować.

• Lubię! 1

@grzegorz_golis witam Grzegorzu na forum 🙂 serdecznie zapraszam do aktywności!

@Therru również serdecznie Cię witam Bartku na naszym forum 🙂 fajnie że trafiłeś na ciekawe hobby i może coś z tego wyjdzie zawodowego 😉 Powodzonka!

@Izadaw000 witam równie serdecznie na forum 🙂 

12 godzin temu, Izadaw000 napisał:

znajdę tu odpowiedź na każde zadane przeze mnie pytanie w temacie elektroniki. 🙂

Postaramy się 😉 

• Lubię! 1

Cześć,

Mam na imię Tomek i mam 39 lat. Moja przygoda z elektroniką zakończyła się prawie 20 lat temu. Obecnie z wielu względów (zima, lockdown, chęć spędzenia czasu z synem, rozwój) chcę zarazić podstawami elektroniki mojego 7 letniego syna.

Trzymajcie kciuki..wiele osób mówiło mi że to za wcześnie. Jak w pokerze - sprawdzam :).

• Lubię! 1

Serwus wszystkim,

Jestem amatorskim zegarmistrzem i studentem biologii na V roku, w zeszłym mieliśmy moduły do wyboru. Wśród modułów była Biorobotyka....wciągnął mnie ten przedmiot... oj mocno 🙂 Ogólnie, to bardzo lubię dłubać i grzebać przy tak drobnych rzeczach, rozwiązywać problemy czemu coś nie działa i później to naprawiać. Najpiękniejsza w tym wszystkim jest satysfakcja z tego co się zrobiło, że zadziałał program w Arduino albo diody się zapalają taj jak tego chcemy 😄

• Lubię! 1

@Yawor witaj Tomku na forum 🙂 Podejmujesz się niezłego wyzwania, ale to dobrze. Powodzenia, oby się udało!

@Hailong również serdecznie witam 🙂 masz ciekawe połączenie zainteresowań, choć z rok pamiętam, że mieliśmy też różne "chimery" elektronik-kucharz-malarz to była norma 😄 

12 godzin temu, Hailong napisał:

Najpiękniejsza w tym wszystkim jest satysfakcja z tego co się zrobiło

Prawda! Aż chce się zacytować klasyk "Dumny jesteś ze swojego projektu z Arduino? (...)" no pewnie 😄 Powodzenia! 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...