Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@Aro290 witam Arku, tak da się poznać elektronikę, potrzeba trochę czasu, samozaparcia i będzie dobrze. Masz już podstawy, jak umiesz lutować to naprawdę dobrze 🙂 

@netmaniak witam Rafale na Forbocie

20 godzin temu, netmaniak napisał:

Forum śledzę od pewnego czasu a dziś przyszedł czas aby do Was dołączyć i się przywitać 🙂 

Fajnie, że napisałeś. Z tego co czytam masz spore doświadczenie w tematach poruszanych na forum, zachęcam Cię do dalszej aktywności 🙂 

@triwolak witam serdecznie i życzę powodzenia!

@Sheriik to trafiłeś w dobre miejsce 🙂 wiem że na studiach hitem jest opis filtru Kalmana, znajdziesz tu jeszcze więcej przydatnych treści.

@edgariwanow witam Edgarze 🙂 

14 godzin temu, edgariwanow napisał:

w którym jak przypuszczam otrzymam odpowiedzi na własne pytania

Postaramy się pomóc, także śmiało pytaj.

@janek60 witam Janku na naszym forum, cieszymy się, że jesteś tu z nami.

(edytowany)

Cześć Jestem Paweł Mam 11 Lat Aktualnie Kupiłem Zestaw Forbot Mistrz Elektroniki Chce Zostać Elektrykiem Bo Chcę Iść W Ślady Taty I Też elektryka Mi Się Podoba Ale Aktualnie Jestem Dinozaurem Z Elektroniki Także Ucze Się Teraz Z Zestawu Forbot Mistrz Elektroniki I Bardzo Mi Się Podoba Tylko jednemu Rezystorowi Odpadła Nóżka 😪 Ale Ogólnie Zestaw Mi Się Podoba I Bardzo Go Polecam I Pozdrawiam 😋 

Ps. Pomóżcie Mi Z Ogarnięciem Amperów Bo Nie Kumam 🤔

Edytowano przez Quarto_ZiomeQ
Napisałem 10 zamiast 11
  • Lubię! 1

Witam.

Mam na imię Michał. Ogólnie pojętą technologią interesuję się od dziecka co miało przełożenie na zainteresowania komputerami, robotami oraz science-fiction. Gdzieś tam na przestrzeni lat te tematy się ze sobą cały czas mieszały ale niestety ilość zainteresowań jest zupełnie nieproporcjonalna do czasu jaki mogę poświęcić na ich rozwijanie. Zawodowo jestem architektem systemów IT ale jednak interesowało mnie zawsze jak to wszystko działa "pod spodem" niż tylko "korzystanie" z gotowych możliwości maszyn za pomocą ich programowania. Staram się rozwijać pod kątem programowania, elektroniki i robotyki ale także pod kątem bardziej artystycznym jak gra na gitarze, modelarstwo i grafika komputerowa. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się te wszystkie umiejętności i zainteresowania połączyć w jeden kompletny projekt, który przyniesie mi mnóstwo satysfakcji i spełni moje ambicje.

• Lubię! 1

@urine witam serdecznie i życzę powodzenia 🙂 

@Quarto_ZiomeQ miło mi Cię przywitać Pawle na naszym forum 🙂 Fajnie, że chcesz iść w ślady taty i w tak młodym wieku zaczynasz naukę. Powodzenia. Jak masz pytania to załóż osobny temat, najlepiej w dziale o elektronice dla "zupełnie zielonych", postaramy się pomóc.

@Dlta97 super! Powodzenia w nauce, mam nadzieję że zamieni się to w życiową pasję 🙂 

@quadric witaj Michale 🙂 dobrze, że napisałeś coś o sobie.

Dnia 27.11.2021 o 22:35, quadric napisał:

Zawodowo jestem architektem systemów IT ale jednak interesowało mnie zawsze jak to wszystko działa "pod spodem"

Warstwa abstrakcji nabudowana językami wysokiego poziomu naprawdę mocno ukrywa sprzęt więc jest to spory przeskok w tematach, ale każde doświadczenie w technice może być pomocne przy nauce. Powodzenia!

Cześć, 

Jestem Szymon i właśnie kupiłem mojego pierwszego Raspberry Pi4 i zestaw akcesoriów FORBOT do RPi4. Mam nadzieję zainteresować mojego syna (11 lat) elektronika, informatyka i programowaniem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja na pewno będę miał pełno zabawy przy RPi4 😉

• Lubię! 1

Witam, 

Mam na imię Tomek od zawsze chciałem nauczyć się elektroniki ale ... dopiero od niedawna znalazłem na to czas oraz przede wszystkim tak przejrzysty i fajny kurs dla początkujących.

• Lubię! 1

Witam wszystkich,

Mam nadzieje i  przekonany jestem, że dzięki forbot rozszerzę swoją wiedzę o elektronikę i nie tylko.

Z uszanowaniem

Jakub

P.S. zestaw podstaw elektroniki I już jest w moich rękach.

• Lubię! 1

Cześć, poszukuję swojej ścieżki życiowej, czegoś co by mnie zainteresowało i mogłabym się w tym kierunku dalej rozwijać. Uważam, że warto próbować nowych rzeczy, a elektronika brzmi dla mnie ciekawie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, a nuż coś zaiskrzy 😊 

Aga, lat 19

• Lubię! 1

Cześć wszystkim, mam na imię Adam. Fajnie Was poznać! 

Ja teoretycznie powinienem co nieco o elektronice wiedzieć ze studiów technicznych ale w rzeczywistości zaczynam od zera, sucha teoria ulatuje bardzo szybko. Tematem się zainteresowałem, gdyż pracuję nad projektem swojego inteligentnego domu i jestem podekscytowany, że mogę uczyć się przez praktykę.

Zawodowo pracuję na pograniczu IT i Finansow, jestem konsultantem ds. wdrożeń systemów zarządzania skarbem.

Bardzo się cieszę, że tu wylądowałem! Pewnie od czasu do casu będę zadawał to na forum jakieś trywialne pytania 😉

• Lubię! 1

@Simon witam Szymonie na forum 🙂 fajnie że chcesz zaciekawić synka elektroniką. Powodzenia! 

@StasiuNowak07 witam serdecznie i życzę powodzenia! Elektronika to ciekawe zajęcie i może z tego wyjść pasja na całe życie 🙂 

@Tomekk_06 witam Tomku, dziękujemy za pozytywny komentarz - staraliśmy się aby kurs był dopracowany. 

@brujaqu witam Jakubie 🙂 

21 godzin temu, brujaqu napisał:

Mam nadzieje i  przekonany jestem, że dzięki forbot rozszerzę swoją wiedzę o elektronikę i nie tylko.

Super, tak trzymaj 🙂 

@agaef5 witam serdecznie 🙂 pewnie że trzeba próbować, nieważne czy się wkręcisz w hobby czy nie to zawsze jest jakieś doświadczenie - wiesz z czym temat się je.

@abrzyski92 witam Adamie na naszym forum 🙂 tak ze studiów nie zawsze wyciąga się to czego się uczyło, zwłaszcza że program jest bardzo szeroki i nie ma możliwości wyspecjalizować się w konkretnym temacie. Ale masz już jakieś pojęcie, znasz żargon wiec będzie łatwiej. Powodzenia!

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...