Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

witam wszystkich. Mam na imię Paweł. na co dzień pracuję jako elektryk w firmie która przerabia busy na autobusy. jednak w wolnych chwilach robię różne rzeczy związane z elektoniką. mam nadzieję, że znajdę na forum mnóstwo przydatnych materiałów oraz porady fachowców. POZDRAWIAM

• Lubię! 1

Cześć wszystkim, mam na imię Paweł i mam 24 lata. Do zgłębienia tajników elektroniki zmusiła mnie moja pasja - motoryzacja. Niestety coraz więcej usterek w samochodach wynika z elektroniki, a posiadam tylko wiedzę w zakresie elektryki budowlanej. Wiedzę nabytą na forum i w kursach planuję wykorzystywać raczej w celu naprawy różnego rodzaju urządzeń niż ich konstrukcji, chociaż nie wiadomo jak się życie potoczy... 😉

• Lubię! 1

@pee4 witam serdecznie na forum 🙂 

12 godzin temu, pee4 napisał:

jednak w wolnych chwilach robię różne rzeczy związane z elektoniką.

zachęcam do pochwalenia się na forum, co ciekawe robisz w wolnych chwilach. Pozdrawiam

@PabloPJQ Cześć Pawle, witam Cię na naszym forum 🙂 Elektronika amatorska jak najbardziej nadaje się w motoryzacji, sam mam w planach pewne urządzono. Powodzenia w nauce i wykorzystaniu w praktyce. Zachęcam też do aktywności na forum.

Dzień dobry!

Nazywam się Aleksander, mam 17 lat, uczęszczam do technikum na kierunku elektronicznym, dzisiaj dostałem na urodziny zestaw Arduino w podstawie i jestem zachwycony!

Przy okazji poznałem to obszerne forum myślę że będąc tutaj z wami to będzie świetna zabawa 🙂

20200403_154457.thumb.jpg.62d3d8a2ca5cd0c84168d449d5cb3bf7.jpg

• Lubię! 1
(edytowany)

Witam serdecznie 

Mam na imię Marcin mam 31 lat,  swoją przygodę zaczynam od podstaw. Pudełko z niezbędnymi elementami do rozpoczęcia kursu właśnie dzisiaj do mnie dotrało. 🙂 

Mam nadzieje że zostanę tu na dłużej i kiedyś też się pochwalę  swoim projektem 😉

Edytowano przez MarcinKul
  • Lubię! 2

Czołem wszystkim 😉 chciałbym zrozumieć podstawy elektryki/ elektroniki, mam 33 lata i zero doświadczeń w tym względzie, traktuję to jak wyzwanie i doświadczenie za razem, cieszę się, że trafiłem na taki kurs, życzę powodzenia wszystkim użytkownikom i proszę o wyrozumiałość jak będę zadawał pytania na poziomie podstawówki 😉

• Lubię! 1

@Lorenzini witam na forum - udanych eksperymentów i wszystkiego dobrego z okazji urodzin 🙂

@MarcinKul cześć Marcin, witam na forum! Powodzenia w nauce elektroniki, zachęcam do stałej aktywności na forum!

@DominDomin witam na forum, ciesze się, że wybrałeś nasze kursy 🙂 W razie problemów pytaj śmiało na forum, chętnie pomożemy!

• Lubię! 1

Cześć, jestem początkującym amatorem. Zaczynam naukę programowania i z pomocą tego forum, chciałbym połączyć to z ćwiczeniami przy konstrukcji podstawowych programów.

Pozdrawiam wszystkich w tych ciężkich czasach.

• Lubię! 2

Cześć z tej strony internetu Przemek mam 39 lat i czas zacząć przygodę z elektroniką - zestawy dostałem od żony pod chinkę :) wiedziala że zawsze mnie to trochę kręciło  no i na tej smutnej kwarantannie znalazłem czas aby w końcu rozwinąć się w tą stronę. pozdrawiam wszystkich.

• Lubię! 1

Witam wszystkich,

Mam na imię Michał. Z zawodu jestem programistą i mam w tym prawie już 10 letnie doświadczenie. Od jakiegoś czasu zainteresowała mnie elektronika (jak ten cały hardware jest zbudowany i jak to w ogóle działa). Postanowiłem kupić Arduino i zacząć przygodę z elektroniką i mikrokontrolerami. Niestety nie mam zbyt dużej wiedzy z zakresu elektroniki więc czas nadrobić zaległości 😉 W programowaniu odniosłem duże sukcesy, chciałbym to powtórzyć w elektronice. Postanowiłem zbudować UAS'a i z tego też powodu znalazłem się na tym forum - zapewne będę potrzebował paru informacji, które po rozpisaniu planu działania z projektem wyszły na jaw. Oczywiście chętnie pomogę innym w zakresie programowania 😉

Pozdrawiam wszystkich, miłego popołudnia 😉

• Lubię! 1

@gwidon witam serdecznie na forum  i pozostaje mi życzyć powodzenia w nauce 🙂

@dobson212 również serdecznie witam na forum 🙂 fajnie, że dobrze wykorzystujesz czas.Choć atmosfera jest faktycznie nieprzyjemna to dobrze nie zamartwiać się i zająć czymś pożytecznym. Hobby połączone z nauką na pewno do pożytecznych można zaliczyć. 

@UnlimitedPL cześć Michale! Cieszę się, że trafiłeś tu na forum, zwłaszcza że masz spore doświadczenie. Powodzenia w realizacji planów i zachęcam Cię do aktywności na forum 🙂 

• Lubię! 1

Witam! Jestem Kacper mam 17 lat uczę się jako technik-informatyk. Kupiłem zestaw 1 arduino i podstawy elektroniki. Mam nadzieję, że przez to nauczę się nowych rzeczy i zachęci mnie to do dalszej nauki.

• Lubię! 2

Cześć wszystkim, jestem Bolek i mam 21 lat. W tamtym roku zdałem maturę i skończyłem technikum informatyczne, trafiłem tu ponieważ od jakiegoś czasu ciekawi mnie działanie urządzeń elektronicznych od podstaw. Zakupiłem zestawik i właśnie zaczynam pierwszy i na pewno nie ostatni kurs na waszej stronie. Mam nadzieję że ta wiedza przyda mi się w życiu codziennym jak i zawodowym, ale również zaspokoi moją chęć poznania jak to wszystko dokładnie działa 😂😊

• Lubię! 1

Cześć wszystkim,

Właśnie zaczynam naukę z Pythonem, i dokupiłem Raspberry Pi 4 oraz kurs z forbot. Jestem studentem 3 roku, kierunku Elektrotechnika na specjalizacji automatyka, chciałbym pisac pracę inżynierską na Raspbbery Pi.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...