Skocz do zawartości

Kierownica do PC

Krzysiek97

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Cześć, chciałem zapytać czy do tego enkodera będę musiał tutaj kabelki podłączyć itd ponieważ wygląda inaczej niż ten z zdjęcia autora, a nie chciałbym wydawać pieniędzy na inną drukarkę żeby wyciągnąć jeden element

58741766_1086987914826324_5002971867103887360_n.jpg

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Lepsze rozwiązanie obudowy  wykorzystałem stara kierownice gdyby ktoś był zainteresowany niedługo dodam jak to zrobić link poniżej

@gumiss88 tak bez niczego normalnie wpinane pod wejścia analogowe potencjometry , a przyciski pod cyfrowe , silnik.jest jeszcze w nowszej wersji jeśli patrzyłeś , to jest on sterowany bts7960

Mam takie pytanko mam Arduino leonardo mega 2560 rev3 (klon) i mam taki problem ze jak wgram FFBWheel.0.16.leonardo.hex lub EMCV09.leonardo.hex to dalej mi komp nie wykrywa płytki jako kontroler przez co nic nie moge zrobic. Czy problem leży po stronie płytki? W tym programie nie wykrywa mi game device oraz nie pokazuje pod device status:connected ani przycisków ani kierownicy. Płytke podłaczam bezpośrednio do portu usb (nie wiem czy czegoś mi brakuje czy musze jakąś zworkę zrobić)

Bez tytułu.jpg

Witaj.

O ile wiem, t nie istnieje coś takiego jak "Arduino leonardo mega 2560". Arduino Leonardo ma mikrokontroler ATmega32u4. Arduino Mega ma ATmega2560. Podczas gdy na pierwszym emulowanie klawiatury, myszki czy kontrolera gier nie jest problemem, to na drugim to samo oprogramowanie nie będzie działać. Sprawdź jeszcze raz jaką masz płytkę. Nie po tym co napisał sprzedawca (różne już cuda czytałem), ale po tym co masz tam wlutowane.

Pozdrawiam.

• Lubię! 1

Sprawidziłem i mam arduino mega 2560 z mikrokontrolerem atmega2560. Poczytałem troche i niby wystarczy dokupić programator, aby wszystko działało. Jeśli tak to jaki programator polecacie do mojej płyki.

Żaden - masz kupić Arduino Leonardo albo Pro Micro. Ten program jest pisany pod konkretny procesor mający konkretne możliwości, a 2560 akurat tych możliwości nie ma.

• Lubię! 1

A jeśli moge spytać wymieni mi ktoś różnice między tymi procesorami. Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi dlatego wybrałem mege 2560 z mikrokontrolerem atmega 2560. Skusiła mnie cena i ilość pinów.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.