Skocz do zawartości

Zawody SumoChallenge 2012

Pomocna odpowiedź

Zawody były bardzo udane. Atmosfera w Manufakturze niesamowita. Największe plusy to:

➕ pyszne pączki w dużej ilości,
➕ oryginalne statuetki,
➕ świetnie przygotowani konferansjerzy (zarówno pod względem technicznym jak i merytorycznym),
➕ organizatorzy otwarci na uwagi i przyjaźnie nastawieni.

Było też niestety kilka niedogodności:

➖ drobne nierówności na trasie LF powodowały że roboty przy dużych prędkościach podskakiwały i wypadały z trasy,
➖ były momenty, że nie było nikogo do pilnowania strefy serwisowej,
➖ problemy z pomiarami w kategoriach typu sumo.

Ogólnie zawody były świetne, jeszcze raz wielkie podziękowania dla organizatorów i uczestników. Pierwszy raz byliśmy w Łodzi i na pewno jeszcze tu zawitamy 🙂

hakroom, w pełni profesjonalna odpowiedź, z inżynierską precyzją. 🙂

Co do długości trasy - niestety zabrakło nam czasu by ją zmierzyć (było wiele innych bardziej palących spraw), więc niestety nie mam dokładnych danych. Tylko jak rzuciłem na nią okiem, to oceniłem ją na jakieś 15m. A w eliminacjach najlepszy czas miał Thunderstorm (na pewno miał czas 6.00s, ale czy niżej to nie wiem), czyli wychodzi na to, że oko mam w miarę niezłe, trasa mogła mieć ciut więcej, 🙂

Na stronie i na facebooku pojawił się krótki artykuł - relacja z zawodów - zachęcam do przeczytania. Pojawiła się również galeria ponad 700 zdjęć (od jednego z fotografów - ale póki co zupełnie bez selekcji) - wkrótce zdjęcia zostaną wyselekcjonowane i uzupełniona o zdjęcia drugiego fotografa. Wkrótce powinny pojawić się również materiały filmowe (z fazy finałowej) i inne drobiażdzki związane z Sumo Challenge.

Tym, którzy jeszcze nie widzieli polecam np materiał z TVP Łódź oraz

. Wkrótce kolejne materiały itp.

Te zawody zrobiły na mnie ogromne, pozytywne wrażenie. Zgadzam się z większością plusów i minusów, które zostały wyżej wymienione. Poziom zawodów z zawodów na zawody wzrasta co mnie osobiście cieszy.

Pytanie do organizatorów:

Czy jest gdzieś lista robotów wraz z wynikami, które nie weszły do finałowych rozgrywek? Mam teraz na myśli LF. Pierwsza trójka jest na FB ale pozostałych nie ma. A chciałbym wiedzieć który był mój robot, bo jak wróciłem ze strefy serwisowej to na monitorze nie było już tych wyników tylko inne.

• 2 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...