Skocz do zawartości

Łowca

zschroekhrr

Pomocna odpowiedź

Można wykorzystać uszczelki samoprzylepne - takie do okien, możliwe że dało by radę dopasować również jakieś samochodowe. Widziałem też w jakimś starym Servo Magazine sposób, polegający na częściowym zalewaniu obręczy kół rodzajem silikonu...ale musiał bym nieco poszperać. Daj znać jeśli Cię to interesuje.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Witam!

Byłem w Wiedniu na zawodach i miałem przyjemność oglądać Twojego robota w akcji. Bardzo zaintrygowały mnie jego opony - dawały na oko bardzo dobrą przyczepność, ale z tego co widziałem wymagały częstego czyszczenia. Mógłbyś zdradzić coś więcej na ich temat(jaki materiał, czym czyszczony) czy też pozostaną one tajemnicą konstruktora?? 🙂

Oczywiście gratuluje świetnego robota! 😃

No, no, bardzo mi się podoba, wszystko ładnie upakowane, cud miód.

Można się oczywiście doczepić, że glut, że ta stojąca atmega, że kable widać, ale to i tak nie zaniża bardzo poziomu. Jest spoko.

Przekładnię robiłeś sam?

I czy sam tak jakieś enkodery?, bo widać przy kółkach elektronikę/

Koła wykonane są z aluminium - toczone na zamówienie. Opona z jakiegoś rodzaju silikonu, ale nie wiem jakiego. Na zawodach koła czyściłem denaturatem, bardzo dobry do zmywanie nadmiaru tłuszczu i innych zabrudzeń. Rzeczywiście na kołach są założone enkodery, jednak na razie pozostają niepodłączone:) z czasem będą obsługiwane.

W najbliższym czasie planuje dodanie czujników linii, których jednak czasami brakuje:).

Mam może i masakryczne pytanie... ale naprawdę trauma mnie od tego aż wzięła... Czy jakby robot miał 10 cm i 3mm długości to nie zostanie dopuszczony ? .... czy możliwe są malutkie odchyły od wymiarów... nawet 2mm...

;d

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.