namasie Sierpień 8, 2024 Udostępnij Sierpień 8, 2024 Ta treść została wynagrodzona przez moderatora! namasie otrzymał odznakę: "Recenzent (za ciekawą ocenę kursu)" Hejka. Świetny kurs! W końcu opanowałem podstawy posługiwania się lutownicą! Przez 5 lat studiów miałem tylko jedno laboratorium z lutowania układów scalonych gdzie prowadzący nawet nie zwracał uwagi na technikę lutowania i pamiętam jak niektórzy rozgrzewali cynę na grocie teraz idzie mi coraz lepiej i moje luty wyglądają na coraz mniejsze i gładsze. Poleciłbym ten kurs każdemu kto chciałby zacząć lutować i jak już kiedyś opanuję porządnie lutowanie elementów THT to z chęcią spróbowałbym sił w kursie ze stajni Forbota odnośnie lutowania elementów SMD. Serdecznie pozdrawiam twórców! To co robicie jest niezastąpione, pełno wspaniałych porad w treści! 1
Treker (Damian Szymański) Sierpień 12, 2024 Udostępnij Sierpień 12, 2024 @namasie miło słyszeć, że kurs był pomocny
Tulim 17 lipca Udostępnij 17 lipca Dziękuję za ten kurs z diodą RGB. Jesli chodzi o lutowanie tych elementów to jest to konsekwentna kontynuacja poprzednich dwóch projektów. Fajnie, że jest ciągłość. Stopień Trudności porównywalny z poprzdzającym (z szeregiem LED i DIP-switchem). Faktycznie jeśli ktoś nie zapoznał się z diodą RGB z drugiej części Podstaw Elektroniki może mieć problem. Ja własnie nie doszedłem jeszcze do tej sekcji z diodą RGB. Jednak po przeczytaniu jak jesgt ona spolaryzowana, dalsza praca poszła już bez zacięcia. Super test na wizualne zobrazowanie jak kondensatory gromadzą energię pola elektrycznego. Można jeszcze zrobić test na pojedyncze, sekwencyjne ich załączanie, ale to tylko moja dygresja a nie uwaga. Ogólnie bardzo przydatne i wartoscowe doświadczenie w nauce. 1
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »